Miks armastavad staarid kašmiiri?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina moemaja Mihuang Qigang kašmiirkampsun.
Hiina moemaja Mihuang Qigang kašmiirkampsun. Foto: AFP/SCANPIX

Esimeste külmade ilmade saabudes tundub eelolev talv olevat katsumus, mida pole võimalik üle elada! Kui praegu olen ma end sisse pakkinud nagu tõelise kubujussi, mida ma teen kui temperatuur langeb alla -10 kraadi?

Talvise riietumise juures on kõige ebamugavam see, et mitmed soojad kihid hakkavad liikumisvabadust häirima, kirjutab Ooolala moeblogi. Massiivsed villased kudumid on küll väga lahedad, kuid üleriiete all on neid ebamugav kanda. Loomulikult on targad teadlased töötanud välja erinevaid supernutikaid materjale, mis on õhukesed, kuid soojad, aga kasutuses on need pigem spordiriiete juures. Ja, olgem ausad, naturaalne on alati mõnusam kui sünteetiline! Mis on õhuke, kerge, hingav ning väga soe? Õige vastus on kašmiir!

Ülevoolavalt silmapaistvate ja detailirohkete rõivaesemete trend on taandunud ja asemele tulnud klassikaline lihtsus, kus rõivaste disain on minimalistlik ja klassikaline, kuid materjalid kvaliteetsed ja luksuslikud. Loomulikult jälgivad seda trendi ka staarid, kes oma töös saavad piisavalt kanda silmapaistvaid  ja erilisi rõivaid, ning ilmselt sooviksid igapäevaelus pisut vaoshoitumalt riietuda.

Loomulikult tähendab see, et paljud nooremad kuulsused kašmiiri eelistama hakanud on, et kasvab ka «tavainimeste» nõudlus sarnaste esemete järele. Ning see annab omakorda põhjust tõsta hinda veelgi, sest selle eseme saamise nimel ollakse valmis välja käima pisut suuremaid summasid.

Kašmiirkampsunit ostes peaks hoolega jälgima eseme etiketti. Kuigi poesildil võib olla uhke kiri, et tegemist on kašmiirkampsuniga, võib hiljem selguda, et kašmiiri sisaldus lõngas on kõigest paar protsenti. Seega, tootja jaoks on olnud see pigem argument, millega ühe lihtsa kardigani hinda saaks tõsta nii, et inimesed seda endiselt kanda tahaksid. Ja tahavad.

Luksus maksabki kõrgemat hinda. Ka hoopis teises mõttes. Kašmiirkiudu kahjustab kõikvõimalik keemia ning kindlasti ei tohiks sellele sattuda parfüüme, kreeme või muud sarnast. Ka  ei tohi kašmiiresemeid lihtsalt pesumasinasse panna. Samas ei ole tegemist ka päris lootusetu tuumafüüsikaga, õige hooldamise korral võib üks kašmiirese püsida kaunina mitmeid aastaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles