Brittide moerohke sügis ennustab kevadtrende

, ajakirjandustudeng
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burberry Prorsum
Burberry Prorsum Foto: SIPA / SCANPIX

Järgmisel moekevadel trügib seeliku ja tenniste kooslus krapsakamalt trendipilti, annab teada Kairit Kütt Londonist.

Hilissügis tähendab moejanulistele brittidele vaid üht: jälle on aeg uurida, mida toovad järgmise aasta kevadsuvised trendid.

Nii Londonis, Pariisis kui ka Kiievis tegutseb organisatsioon Fashion Scout, mille ülesandeks on leida ja esitleda uusi moetalente. Tänavu olid need noored disainerid, kel Briti peakontor soovitas Londoni moenädalal eriliselt silma peal hoida, Cassandra Verity Green, Keiko Nishiyama, Min Wu ja Youjia Jin.

Ühe maailma tippmoeülikooli, Londoni Central Saint Martinsi vilistlase Cassandra Verity Greeni loomingus domineerisid kontrastid: põrkusid dramaatiline tumepunane, pehme helesinine ja haldjalikult malbe valge. Jaapanis sündinud ja läinud aastal Londoni College of Fashionis magistrikraadi saanud Keiko Nishiyama näitas aga rõivaid, mis olid kui mustrimaalingud.

Moenädalal tutvustasid uuemaid trende ka juba tuntud moeloojad. Matthew Williamson tõestas, et säravad lilled ei kao ka järgmisel kevadel kuhugi – tema kleididisaini kaunistasid lillemustrid. House of Hollandi moeshow näitas 70ndatest inspireeritud kirkaid mustreid ja ka Burberry Prorsum ei hoidnud värvidega tagasi.

Moelaval andsid tooni veel metalselt helkivad kangad, millega jäi enim silma Tom Ford, kelle hõbedased minikleidid ei saanud kuidagi tähelepanuta jääda. Ka triibud on jätkuvalt moes: eriti hiilgas nendega Topshop Unique, mille kleitidel ja jakkidel võis leida nii siniseid, valgeid, punaseid kui ka musti triipe.

Lisaks iseloomustab tulevat kevadet mugavus. Kleidid-seelikud ja tennised on kombo, mida ei peaks ükski trenditeadlik naine kartma.

Et mais suri ootamatult üks maailma hinnatumaid moeõppejõude, Louise Wilson Central Saint Martinsist, pühendas ülikooli vilistlane Christopher Kane oma uusima loomingu just temale. Selles paistsid silma burgundiapunased nahkpüksid, volangiga peplumseelikud ja käekotid, millega andekas moelooja esmakordselt välja tuli. Ka Jonathan Saundersi värske disain kinnitas tema kõrgtasemel meisterlikkust – inspireeritud Jaapanist, kohtusid selles naiselik õrnus ja maskuliinne joon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles