Juuksehoolduse juhend: millal pesta, lõigata ja värvida?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Pole oluline, millist tüüpi juuksed sul on, teatud kuldreegleid peaksid kõik naised järgima.

Good Housekeeping koostas naistele juhendi, kus on välja toodud, millal tasuks juukseid pesta, lõigata ja värvida.

Pesemine ja palsami kasutamine

Õhukesed juuksed: iga päeva või paari tagant, sel viisil ei muutu juuksed liiga rasuseks, samas saab loomulik rasu juukseid katta ja toita.

Keskmise paksusega või paksud juuksed: kas iga kolme päeva tagant või lausa korra nädalas. Paksudel juustel kulub kauem aega, et loomulikku rasu imada ja paksud juuksed ei näe nii ruttu rasused välja kui õhukesed juuksed. Paksude juustega naised võiksid korra nädalas teha juustele sügavpuhastavat maski (hoia peas umbes 15 minutit).

Keemiliselt kahjustatud juuksed: pese juukseid vastavalt nende tekstuurile, kuid võiksid kasutada palsamit, mille saab ööseks juustesse jätta. Pane juuksed kinni ja tõmba näiteks kilest vannimüts magamise ajaks pähe – sel viisil ei määri sa patja ära ja kehasoojus kuumutab palsamit, tänu millele imendub see paremini kiharatesse.

Kui palju juuksehooldusvahendeid tuleks kasutada? Nii šampooni kui palsamit tasuks võtta mündi või kahe suurune kogus. Töötle juuksehooldusvahendiga juukseid juurtest otsteni ja lase paar minutit mõjuda. Paljud naised ei loputa palsamit korralikult juustest välja, mistõttu võivad juuksed saada kahjustatud.

Lõikamine

Lühikesed või õlgadeni juuksed: õige pikkuse säilitamiseks peaks juukseid lõikama iga nelja kuni kuue nädala tagant.

Õlgadest pikemad juuksed: iga kaheksa nädala tagant.

Lisanipp: pea meeles, et juuste lõikamata jätmine teeb kiharatele palju kahju, sest mida pikem paus jääb juuksurikülastuste vahele, seda rohkem on katkisi juukseotsi. Alguses on katki vaid otsad, kuid kahjustus hakkab mööda juuksekarva ülespoole liikuma, muutes juuksed kuivemaks ja katkisemaks. Selleks, et pikad juuksed poleks kahjustatud, võiks neid lõigata umbes iga kaheksa nädala tagant, sel viisil saad soovitud pikkust hoida, kuid vabaned katkistest otstest.

Värvimine

Kui värvid kogu pead: värvi võiks värskendada iga nelja nädala tagant.

Kui sul on salgud: iga kuue kuni kaheksa nädala tagant.

Lisanipp: natuke välja kasvanud juuksejuured annavad värvitud salkudele sügavust ja samas kaitseb see juukseid, sest liiga tihe värvimine ei mõju ka hästi. Kui kasutad kuumi juuksehooldusvahendeid (sirgendaja, föön, koolutaja), kasuta kindlasti kuumakaitset pakkuvaid vahendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles