Kümme põhjust, miks võiks oma suhtestaatust varjata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kohtusid imelise mehega ja nüüd suudad mõelda vaid temast. Oled nii õnnelik, et võiksid kõva häälega tänaval karjuda! Aga kas see on ikka hea mõte? Kas suhtestaatust tasuks kõigile kuulutada?

Sotsiaalmeedias oma suhtestaatuse reklaamimine toob endaga kaasa palju uudishimu sinu ja su uue kallima kohta. Kas oled valmis teiste küsimustele vastama? Suhteekspert Stacie Ikka ütles, et oma suhtestaatuse näitamine Facebookis pole tingimata halb mõte, kuid teatud puhkudel tasuks jätta isiklikud asjad enda teada, kirjutab GalTime. Järgnevalt on välja toodud kümme põhjust, miks võiks suhtestaatust varjata.

1. Kui sa ei soovi saada võõrastelt kirju

Mõni inimene arvab, et kui keegi on end Facebookis märkinud «vallaliseks», siis see on kutse teistele temaga ühendust võtta. Kui saad pidevalt ebameeldivaid sõnumeid meestelt, kes tahaks sinuga tutvust sobitada, siis jäta oma suhtestaatus sotsiaalmeedias saladuseks. «Kui oled vallaline ega soovi kasutada Facebooki tutvumisportaalina, siis ole ettevaatlik selles suhtes, mida sa seal avaldad,» hoiatas Ikka.

2. Kui sa ei taha, et teised topiks nina sinu asjadesse

Kui te ei soovi oma suhet teistega arutada ega taha, et teised esitaks teile tüütuid ja uudishimulikke küsimusi, jäta suhtestaatuse lahter Facebookis tühjaks. See käib ka nende kohta, kes on alles suhet loomas. Hoidke oma suhe mõnda aega salajas ja avaldage suhtestaatus alles siis, kui tunnete end oma suhtes kindlalt.

3. Kui soovid vähendada survet

«Kui te pole omavahel arutanud, kuidas suhtest teistele teatada ja üks teist muudab Facebookis oma suhtestaatust, siis võib teine inimene tunda ebamugavust ja survet,» selgitas Ikka. Ka siis, kui olete koos otsustanud oma suhte avalikustada, võib teie suhe tõmmata palju tähelepanu ja inimesed hakkavad teid rohkem jälgima. Suhtes tuleks pigem keskenduda sobivusele, ühistele eesmärkidele ja huvidele, mitte sellele, mida teised teist mõtlevad.

4. Kui soovid, et lahkuminek oleks kergem

Lahkuminek võib olla väga valus ja hirmutav, kui sajad Facebooki tuttavad näevad su suhtestaatust. Armusuhted võivad haiget teha ja suhtestaatuse muutmine «suhtes» asemel «vallaliseks» võib tuua sulle soovimatut tähelepanu, mis muudab valu veel hullemaks.

5. Kui annad sageli teiste pealekäimisele järele

Ikka ütles, et suhetes kipub olema nii, et üks inimene varjab oma isiklikku elu ja detaile rohkem kui teine. Teine partner võib olla avameelsem ja tema jaoks ei pruugi tekitada probleeme mõte, et peaks oma suhtestaatuse avalikustama. See võib tekitada olukorra, kus üks partner tahab suhtestaatuse avalikustada ja käib teisele peale, et tema sama teeks. Ikka hoiatas, et sellised olukorrad võivad tekitada vastumeelsust ja kui negatiivsed tunded hakkavad kogunema, siis hakkab see mõjutama ka teie suhet.

6. Kui sa ei soovi, et tüütu eks sinuga ühendust võtaks

Kas soovid vältida kõiki olukordi, mille tulemusel võiks eks sinuga ühendust otsida? Siis ehk peaksid oma värsket suhet tema eest varjama? Ikka ütles, et uue suhte reklaamimine võib eksile mõjuda kutsena uurida, mis sinu elus täpselt toimub. Samas tasub meeles pidada, et kui eks on ikka väga uudishimulik, siis ilmselt suudab ta ise välja uurida, kas sa oled veel vallaline või mitte.

7. Kui su vanemad on liiga uudishimulikud

Kas vanemad käivad sulle juba ammu peale, et peaksid leidma omale mehe ja abielluma? See, kui märgid end Facebookis suhtes olevaks, võib anda vanematele võltsi lootust, sest mis saab siis, kui teie suhe ei jää püsima? Suhte alguses ei taha ilmselt keegi sellistele asjadele mõelda, kuid igaks juhuks võiks esialgu oodata enne, kui hakkad oma suhet kuulutama.

8. Kui sa ei taha kõigile üksikasju selgitada

Kuigi võib olla ahvatlev märgida Facebookis, et «see on keeruline», siis Ikka soovitas end tagasi hoida. «See annab teistele märku, et oled suhtes, mis ei paku sulle rahuldust ja tegelikult ihkaksid midagi muud,» selgitas ta. «Sa väärid paremat, isegi kui sa ei usu seda. Kui kuulutad, et teie suhe on keeruline, siis see võib kaasa tuua palju ebavajalikke hinnanguid, kaastunnet ja see kogemus võib muuta sind haavatavaks. Igas suhtes tuleb probleeme ette, aga kui oled koos õige inimesega, seisab su Facebooki seinal lihtsalt: «Suhtes». Iga inimene, kes on kunagi suhtes olnud, teab, et asjad ei saa alati olla ideaalsed ja vahel tuleb ette ka raskusi.»

9. Kui kasutad sotsiaalmeediat vaid töö jaoks

Paljud inimesed kasutavad Facebooki peamiselt selleks, et tööalaseid suhteid hoida ja inimeste kontakte kergesti kätte saada. Ka ettevõtted kasutavad Facebooki ja võivad kontrollida su profiili, kui kandideerid neile tööle. Kui kasutad Facebooki vaid töö jaoks, siis ürita oma profiili hoida võimalikult professionaalsena ja ära kurna võimalikke tööpartnereid oma isikliku eluga.

10. Kui sa ei taha, et teised teaksid sinu suhtest

Kui soovid oma suhet mingil põhjusel varjata, siis ilmselt sa üldse ei mõtlegi sellele, kas peaksid oma suhtestaatust muutma või mitte. Kuigi praegusel ajal on palju homo- ja biseksuaalseid suhteid, ei ole kõik inimesed taoliste suhete puhul aktsepteerivad. Kui sa ise tunned, et sinu jaoks on lihtsam seda pigem varjata, kui kõigile kuulutada ja oma õigusi taga nõuda, siis tegutse vastavalt sellele, mida süda sulle ütleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles