Üllatavad pisiasjad, mis võivad mehi armukadedaks muuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mees on tujukas, ärritub kergesti ja on valmis iga vaidluse tüliks pöörama. Te olete palju aega koos veetnud ja enda arust pole sa midagi valesti teinud – milles võib asi olla?

Tuleb välja, et mees võib olla armukade, kuigi sa pole kellegi võõraga flirtinud ega andnud talle põhjust armukadeduseks. Abielunõustaja ja -terapeut Isadora Altman tõi välja viis üllatavat asja, mis võivad mehi armukadedaks muuta.

1. Sul on uus treeningkava

Kas oled viimasel ajal teinud rohkem trenni ja kaalust alla võtnud? 2013. aastal North Carolina State'i ülikoolis tehtud uuring näitas, et ühe partneri kaalulangus võib negatiivselt mõjuda suhte dünaamikale, eriti juhul, kui partner, kes ei tee trenni, tunneb, et tema kallal näägutatakse. Selle asemel, et sundida meest trenni tegema, leidke parem mõni aktiivne viis, kuidas koos aega veeta, minge kasvõi jalutama. 

2. Veedad aega sõbrannadega

Buffalo ülikoolis tehtud uuring näitas, et samasoolised sõbrad/sõbrannad võivad tekitada partnerid armukadedust, sest nad ohustavad seda, et partner pole sinu jaoks esikohal. Tuleta kallimale meelde, et ta on sinu jaoks endiselt oluline inimene.

3. Lõunatad koos meessoost kolleegiga

Mees teab, et sinu ja kolleegi vahel pole midagi, kuid talle ei pruugi siiski meeldida mõte, et käid meessoost kolleegiga lõunal. Cornelli ülikoolis tehtud uuring tõestas, et vastassoo esindajaga lõunatamine tekitab partneris rohkem armukadedust kui see, kui jood kolleegiga koos kohvi või võtad mõne dringi. Tuleta mehele meelde, et see pole üldse midagi erilist või kutsu ta teiega koos lõunale.

4. Oled sõltuvuses sotsiaalmeediast

Ka pidev Facebooki vaatamine võib tekitada partneris armukadedust. Mida rohkem sa pühendad aega Facebookile, seda enam tundub partnerile, et sul on seal midagi põnevat, mida jälgida. Partner võib hakata ka rohkem Facebooki jälgima ning tõlgendab süütuid kommentaare või fotosid valesti. Teadlased on kindlaks teinud, et see tekitab eriti palju probleeme värsketes suhetes.

5. Olete mõlemad väga võistlushimulised

Kui sinul ja mehel on sarnased hobid, siis võite aeg-ajalt teineteises tekitada armukadedust või ebakindlust. Kui teate üksteise nõrkusi ja suudate neist avameelselt rääkida, siis ei saa armukadedus teie suhet lõhkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles