Loobu suitsetamisest, loomulikult

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suitsetamisest saab loobuda ka nikotiiniplaastreid ja ravimeid kasutamata. See on küll väga raske, aga olgem ausad, igast sissejuurdunud harjumusest loobumine on raske. 

Muide, endiste suitsetajate seas tehtud uuring on näidanud, et kuus inimest kümnest ei suutnud loobuda esimese korraga ja lõplikuks loobumiseks tuli teha mitu katset, vahendab You Beauty.

Suitsetamisest loobumise saladus peitub kindlameelsuses. Õnneks on peale plaastrite ja ravimite ka loomulikke meetodeid, mis aitavad sul endale kindlaks jääda.

Proovi kalaõli toidulisandeid. Uuringud näitavad, et oomega-3-rasvhapped võivad aidata vähendada suitsunälga, tänu millele suitsetavad kalaõlikapslite neelajad vähem. Lisaks selgus, et suitsunälg ei taastunud endisele tasemele isegi kuu aega pärast toiudulisandite tarbimise lõpetamist. Ka on hea teada, et oomega-3-rasvhapped vähendavad põletikuohtu ja hoiavad südame tervist.

Tee trenni. Mayo kliiniku andmete põhjal väheneb suitsunälg tuntavalt kõigest 30 minuti mõõduka füüsilise pingutuse järel. Selleks võib pidada näiteks kiirtempos kõndimist või kükkide seeriat. Uuringud on tõestanud, et trenn muudab ajuaktiivsust, mille järel väheneb tahtmine nikotiini järele. Ühtlasi aitab trenn vältida ülekilosid, mis ohustavad neid, kes suitsetamisest loobuvad.

Proovi koputamist. Tapping ehk koputamine on keha energiapuntidel põhinev tehnika nagu nõelravi ja akupunktuur. Neid punkte stimuleerides vähendad suitsetamistest loobumisega kaasnevat stressi. Suitsetamine ja stress on omavahel tihedalt seotud, sest kõige kergemini sirutatakse käsi suitsu järgi siis, kui närv on must. Vaata allolevatest videotest lähemalt, kuidas see toimib.

Hoia suu tegevuses. Suitsunälja tekkimisel pista põske suhkruvaba näts, et suul oleks tegevust. Hästi toimivad ka krõmpsuvad väherasvased suupisted nagu võita popkorn, porgand ja seller.

Jaga oma kogemusi kommentaariumis. Mis aitab kõige paremini suitsetamisest lahti saada?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles