Viis veidrat märki, et su keha vajab tervislikku toitu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Veidrad isud, müstilised valud ja muud «kahtlased» sümptomid võivad viidata sellele, et su keha igatseb tervislikumat ja toitvamat sööki. 

Kas oled kunagi täheldanud oma keha juures imelikke sümptomeid, millele sa ei oska seletust leida? Enne, kui hakkad oma sümptomeid guugeldama, mõtle sellele: võib-olla üritab keha sulle lihtsalt märku anda, et peaksid tervislikumalt toituma? Shape.com pani kirja viis imelikku märki, mis võivad viidata sellele, et su keha vajab tervislikku toitu.

1. Su lihased lähevad sageli krampi. Kui su lihased tõmbuvad sageli krampi, kuigi sa liigud palju ringi, võib asi olla selles, et magneesiumi – mineraali, mis aitab reguleerida kehafunktsioone – tase on langemas. Magneesiumit annavad kehale näiteks banaanid, mandlid ja rohelised lehtköögiviljad.

2. Su jäsemed surisevad või on tuimad. Kui sulle tundub, et käsi või jalgu torgitakse kui nõeltega, siis võib asi olla selles, et B-vitamiini (eriti vitamiinide B6, B12 või B9) tase on madal. Tarbi rohkem täisteraviljatooteid, spinatit, ube ja mune.

3. Sul on jääisu. See võib kõlada veidralt, aga kui sul on tahtmine närida jääkuubikut, siis võib su kehal olla rauapuudus. Eksperdid pole kindlad, miks see nii on, kuid arvatakse, et äkki annab jää vajaliku energialaksu, mis aitab võidelda väsimusega (väsimustunne on rauapuuduse korral normaalne nähtus). Selle asemel, et jääd närida, taasta raua tase punase liha, läätsede või valgete ubade abil.

4. Su küüned on katkised ja kihilised. Kui sõrme- või varbaküüned lähevad kergesti katki ja kipuvad kihistuma, võib süüdi olla jällegi madal raua tase. Kui sa ei armasta liha süüa, eelista toite, milles on läätsesid või ube.

5. Su suunurgad on katki. Lõhenenud huuled on üks asi, aga kui suunurgad on katki ja hügieenilisest huulepulgast pole abi, võib põhjuseks olla vitamiini B2 või C-vitamiini puudus. Vitamiini B2 saab näiteks piimatoodetest ja C-vitamiini annavad tsitruselised ja lehtköögiviljad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles