Tahad tervislikult toituda? Õpi süüa tegema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koos on lõbus.
Koos on lõbus. Foto: SCANPIX

Kokkamisharjumus on kõige kindlam viis, kuidas oma söömisharjumused kontrolli alla saada. Ka värske uuring kinnitab, et need, kes teevad ise iga päev süüa, söövad mitmekülgsemalt ja tarbivad kokkuvõttes vähem kaloreid.

Johns Hopkins Bloombergi rahvatervisekooli uurijad analüüsisid 2007.-2010. aastal kogutud andmeid rahva tervise kohta. 9000 täiskasvanu toitumisandmetest selgus, et need, kes tegid ise süüa vaid korra nädalas, sõid keskmiselt päevas 2301 kilokalorit, 84 grammi rasvu ja 135 grammi suhkrut. Seevastu need, kes tegid omale ise söögi valmis vähemalt kuuel päeval nädalas, sõid päevas keskmiselt 2164 kilokalorit, 81 grammi rasvu ja 119 grammi suhkrut, vahendab YouBeauty.

Uuringust selgus lisaks huvitav tõsiasi, et need, kellele meeldib palju kokata, söövad ka restoranis vähem kui teised. See tõestab, et sissejuurdunud tervislikud söömisharjumused mõjutavad meid igal pool.

Uuringus osalenud inimeste seas oli 8 protsenti neid, kes valmistavad omale süüa ainult ühel päeval nädalas või harvem. 48 protsenti osalenutest kinnitas, et teeb süüa vähemalt kuuel päeval nädalas.

Uuringu juhi Julia A. Wolfsoni sõnul on oluline rahvast harida, et rasvumisepideemiast jagu saada ja kõik peaks mõtlema võimalustele, kuidas toit algusest lõpuni ise valmis teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles