Uuring: talvel hoolitsetakse vähem oma välimuse eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui oled kunagi kaalutõusu ettekäändeks toonud selle, et kipud talvel juurde võtma, siis tea, et sa pole üksi. Suurbritannias läbi viidud küsitlus tõestas, et kuus naist kümnest «lasevad end talvekuudel käest», kuna külmal ajal on lihtsam oma figuuri rõivakihtide alla peita.

Kootud kampsunid ja muud paksud rõivad võimaldavad meil unustada tüütud kalorid ja mõnuleda mitme riidekihi all kamina ees. Ja muide, kehakaal pole ainuke asi, mille naised talvel unarusse jätavad, kirjutab The Daily Mail.

Küsitluses osales 2000 naist ja selgus, et iga teine naine raseerib talvel ka jalgu harvemini kui soojal perioodil. Põhjuseks toodi see, et jalad ei paista talvel nii hästi välja kui kevadel või suvel. Talvel raseeritakse ka oma privaatpiirkonda harvemini kui suvel. 

Talvel kannavad naised näiteks vähem kontsakingi ja eelistavad jalanõusid, mis on madalad ja mugavad. Kolm naist kümnest ei vaevu talvel ka näiteks varbaküüsi lakkima. Vastajad ütlesid, et pimedal ajal on neil vähem energiat, mistõttu ei jaksa nad oma välimuse pärast kuigi palju muret tunda.

Ka mehed tunnistasid, et talvekuudel hoolitsevad nad oma välimuse eest vähem kui suvel. Kolmandik meestest võtab talvel kaalus juurde, teeb vähem trenni, raseerib harvemini näokarvu ja kannab laiemaid rõivaid. 

Küsitluse läbiviijate jaoks polnud kuigi üllatav asjaolu, et talvel vaadatakse ka rohkem telerit. Mõned vastajad tunnistasid, et neil on salvestatud mitu hooaega oma lemmiktelesarju, mida talvel vaadata. Kui 48 protsenti inimestest ütles, et nemad naudivad talvel rohkem nn lohutustoite, siis kaks kolmandikku ütles, et kui ilmad lähevad külmaks ja õues on pime, meeldib neile lihtsalt laiselda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles