Kolm viisi, kuidas elektroonikast võõrdumine muudab meid õnnelikumaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui kaua pead sina vastu ilma telefoni, arvuti või Instagramita? Need, kes pole elektroonilistest vidinatest sõltuvuses, teavad, et oleviku hetkede teadlik kogemine võimaldab meil ümbritseva maailmaga tõelist sidet luua ja me langetame rohkem läbi mõeldud otsuseid.

Kas see ei kõla mitte hästi? Järgnevalt on välja toodud kolm viisi, kuidas elektroonikast võõrdumine meid õnnelikumaks muudab, kirjutab Yahoo!

1. Sa oled paremini lõõgastunud. Aja maha võtmine ja hetke nautimine tekitab hea tunde. Kui oled praeguses hetkes, siis oled sa rohkem lõõgastunud ega muretse mineviku või tuleviku pärast. Teisisõnu, sa keskendud rohkem näiteks toidu maitsele või pöörad sõbrannale vestluse käigus rohkem tähelepanu. E-kirjad on ka pärast veel su postkastis.

2. Teed kõiki asju hästi, mitte paljusid asju nigelalt. Mõnikord tuleb mitme asjaga korraga tegeleda, aga kui võtad omale liiga palju kohustusi, siis suureneb oht, et kõik asjad ei saa korralikult tehtud. Ekspertide sõnul suudab inimene korraga tõeliselt pühenduda vaid ühele asjale, kui pead tähelepanu jagama mitme tegevuse vahel, siis mõni neist asjadest kannatab. See tähendab, et ülemusele ei avalda su lohakalt tehtud töö muljet, isegi, kui oled päeva jooksul jõudnud mitu asja korda ajada.

3. Keskendud sellele, mis on tõeliselt oluline. Elektroonikaseadmete välja lülitamine laseb meil keskenduda asjadele, mis on tegelikult olulised. Tavaliselt vajavad meie tähelepanu just teised inimesed. Kui keskendud pidevalt oma telefonile, siis võib juhtuda, et unustad ära, miks sa üldse teed neid asju. Sel aastal ürita jõulude ajal oma nutitelefoni ja arvutit vältida ning keskendu parem inimestele, kes on koos sinuga söögilaua ääres. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles