Viis asja, mida teevad vaid õnnelikud inimesed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilmselt suur hulk inimestest mõtleb, et nemad on õnnelikud inimesed, kuid oma südames ei pruugi me seda uskuda või tunda. Kui vaatad enda ümber ringi ja näed, et enamik su sõpradest naudib oma elu täiel rinnal, kuid sina rabeled ebameeldivat tööd tehes, on kerge tunda masendust.

Millised on õnnelike inimeste saladused? Mida teevad nemad teisiti? Seda uuris lähemalt Lifehack.

Nad väldivad draamat

Õnnelikud inimesed tegelevad vaid enda asjadega. Kui teised inimesed pistavad oma nina sageli võõrastesse asjadesse, siis õnnelikud inimesed keskenduvad sellele, mida nad ise saavad kontrollida. Kui soovid lihtsa vaevaga oma õnne suurendada, pööra tähelepanu oma elule ja lase teistel rahus olla.

Nad vaatavad elu positiivsest küljest

Kui asjad muutuvad keeruliseks, ei lase tõeliselt õnnelikud inimesed sel end kõigutada. Läbikukkumiste analüüsimine ja halvimate stsenaariumite ettekujutamine on paljudele inimestele omane, aga kui tahad olla õnnelik, pead uskuma, et asjad lähevad alati hästi. Jää oma eesmärkidele kindlaks ja tea, et mis ka ei juhtuks, sa suudad kõigest taastuda.

Nad hindavad suhteid

Selle asemel, et keskenduda rahale ja pühendada pikki tunde tööle, keskenduvad õnnelikud inimesed isiklikele suhetele. Oma elu lõpus ei mäleta sa tööl veedetud tunde, sa mäletad olulisi suhteid ja neid aegu, mil olid koos sõpradega. Kui sead inimesed rahast olulisemale kohale, saad kogeda suuremat õnne.

Nad ei keskendu materiaalsetele asjadele

See käib kokku eelmise punktiga. Kui paljud meist usuvad, et ostlemine on hea moodus stressi maandamiseks ja et paljude asjade omamine teeb meid õnnelikuks, siis teine suur hulk inimesi on veendunud, et kogemused on palju paremad kui materiaalsed tooted. Uued rõivad on küll toredad, aga uued teksased ei tekita pooltki nii head tunnet kui langevarjuhüpped või ägedad matkad.

Nad lasevad kirel end juhtida

Kui õnnelik inimene ärkab hommikul ja tajub, et töö ei paku talle rahuldust, ei pelga ta töölt lahkuda, et liikuda selle suunas, mis teda tõeliselt õnnelikuks teeb. Sellega võib kaasneda riskide võtmine. See võib viia suure läbikukkumiseni. Kuid õnnelikud inimesed ei pelga end proovile panna ja püüelda nende asjade poole, mida teised kardavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles