Milliseid ilutooteid võiks hoida külmkapis?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iga asja jaoks peaks kodus olema oma koht. Aga isegi, kui sul on laitmatu organiseerimisoskus, siis ilmselt ei tea sa sellist pisiasja: mõned ilutooted säilivad paremini külmkapis.

New Yorgis tegutsev nahaarst Dendy Engelman ütles, et tegelikult on mitu head põhjust, miks tasuks osasid ilutooteid külmkapis hoida. «Külmkapis on stabiilne temperatuur, mis tähendab, et ilutoode ei pea taluma kuuma ja siis külma. Temperatuuri kõikumine võib mõjutada toote seisukorda või konsistentsi,» lausus ta. Vaha, õli ja vesi võivad eralduda, kui toode puutub kokku kuumuse või niiskusega. Külmkapis säilivad tooted paremini ja peavad kauem vastu, kirjutab Women’s Health Magazine.

Külmikusse võiks panna:

  • looduslikud tooted. Engelman ütles, et praegusel ajal pannakse paljudesse toodetesse säilitusaineid, mis aitavad ennetada bakterite kogunemist ilma, et toode peaks seisma külmas. Kui sa aga eelistad orgaanilisi või looduslikke meigitooteid, mis ei sisalda säilitusaineid, pane ilutooted pärast avamist külmkappi.
  • parfüüm. Hoia parfüüme eemale kuumast, see pikendab nende aktiivsete koostisosade eluiga. Samuti tuleks parfüüme hoida eemale päikesevalguse käest.
  • silmakreem. Silmakreemi tasuks külmkapis hoida kasvõi sellepärast, et külm kreem mõjub silmadele ja silmaalustele väga hästi ning aitab vähendada põletikku. Külmus stimuleerib silmaümbrust nahka ning tekitab hea tunde.
  • näomask. Näomaskid, mis on mõeldud niisutama ja nahka rahustama, tuleks panna külmkappi, eriti juhul, kui su nahk kipub punetama. Külm näomask tõmbab kapillaare kokku ja vähendab punetust.
  • ilutooted, millel on metallist aplikaator. Osadel ilutoodetel on metallist aplikaatorid, mis annavad parema tulemuse juhul, kui need on külmad. Tavaliselt on sellised aplikaatorid näiteks silmageelidel: geeli kantakse nahale metallist rull-aplikaatori abil, mis niisutab nahka kogu päeva vältel.
  • silmapliiats. Selleks, et silmapliiatsi ots oleks teravam ja teeks peenemat joont, pane silmapliiats enne teritamist umbes 10 minutiks külmkappi. Kui sul on väga kiire, pane pliiats paariks minutiks jääkappi.
  • huulepulk ja –läige. Paljud naised teavad, mis juhtub huulepulga või –läikega siis, kui see jääb terveks päevaks sooja autosse: see sulab. Pane huulepulk külmkappi, siis see hoiab paremini oma kuju. Kui huulepulk või –läige on sulanud, pista see külmkappi. Toote taastab paari tunniga oma endise konsistentsi.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles