Mida teevad tõenäolisemalt need, kelle vanuse lõpus on number 9?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nulliga lõppevad sünnipäevad võivad olla väga hirmutavad. Vahetult enne seda, kui pead vanuse lahtrisse hakkama kirjutama 30, 40, 50 või rohkemgi, hiilib su pähe mõte, et just nüüd oledki sa millegi suure äärel. See mõte paneb sind analüüsima, mida sa siiani oled teinud ja kuidas võiks edasi minna.

Ent New Yorgi ülikooli ja California ülikooli koostöös valminud uuring näitas, et muretsema ei pea mitte nulliga lõppevate sünnipäevade, vaid hoopis üheksaga lõppevate sünnipäevade pärast. Nimelt on teadlased teinud kindlaks, et kui inimese vanus lõpeb üheksaga, võtab ta rohkem erinevaid riske. Shape.com toob mõned näited.

  • Armusuhe

Teadlased kogusid tutvumisportaalis umbes kaheksa miljoni inimese andmeid ja uurisid, millises vanuses inimesed otsivad kõige enam kõrvalsuhteid. Selgus, et 29-, 39-, 49- ja 59-aastased inimesed otsisid 18 protsenti suurema tõenäosusega armusuhet kui teistes vanustes inimesed.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX
  • Elu mõte

Kas tead mõnda inimest, kellele meeldib aeg-ajalt küsida: mis on selle kõige mõte? See võid vabalt olla sina siis, kui su vanuse lõpus on number üheksa. Ühes uuringus vaatlesid teadlased 42 063 täiskasvanu andmeid ja selgus, et inimesed, kelle vanuse lõpus on üheksa, mõtlevad tihemini sellele, mis on nende elu mõte ja tunnevad suuremat masendust, kui nad on enda arvates läbi kukkunud.

  • Maraton

Teadlased on analüüsinud ka spordihuviliste inimeste andmeid ja selgitanud välja, et näiteks maratonijooksjate seas on 25 protsenti rohkem neid, kelle vanus lõpeb üheksaga. Samuti on kindlaks tehtud näiteks selline asi, et 29- ja 39-aastased jooksjad läbivad maratone veidike kiiremini kui need, kes on aasta või paar nooremad või vanemad.

  • Ilulõikus

Unustage keskeakriis! Tuleb välja, et inimesed, keda ootab ees nulliga lõppeva sünnipäeva tähistamine, investeerivad rohkem raha ilulõikustesse või luksustoodetesse kui need, kes on aastaid nooremad või vanemad.

  • Pensionifond

Üks parimaid asju vanemaks saamise juures on see, et inimene mõistab, et ta muutub üha vanemaks. Ja vanemaks eaks oleks mõistlik teha plaane. Teadlased on täheldanud, et 29- ja 39-aastased inimesed mõtlevad rohkem elukindlustuse peale või avavad kogumiskonto pensioni tarbeks.

  • Maailma päästmine

Pole vahet, kas otsustad annetada raha või mõnes projektis vabatahtlikuna kaasa lüüa, uuringud on tõestanud, et inimesed on altimad oma aega ja raha loovutama siis, kui nende vanus lõpeb üheksaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles