Kui naine teenib mehest rohkem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Maailmas pole ühtegi riiki, kus sama ametikoha peal olevad naised ja mehed saaksid võrdset palka. Üldiselt on ikka nii, et meeste palganumber on suurem. Kui aga võrrelda üldiselt meeste ja naiste keskmist palka, siis 2012. aastal tehti USAs kindlaks, et 22-30-aastased naised teenisid paremini kui sama vanad vallalised mehed.

Mis saab siis, kui need noored mehed ja naised saavad kokku? Siin on neli tõsiasja, mida peaksid teadma naised, kes teenivad meestest rohkem, kirjutab Glamour.

1. Unusta lause «ära muretse, ma maksan». Ajakirjanik ja oma peres suurema sissetuleku teenija Farnoosh Torabi kirjutab oma raamatus, et kui naine võtab mehelt otseses või kaudses mõttes võimaluse perele leib lauale tuua, siis see on võrreldav mehe kohitsemisega. «Kui naine on veendunud, et raha tähendab suhtes ka suuremat võimu, siis ta eksib rängalt,» täheldas Torabi.

2. Naise suur rahakott pole meeste arvates sugugi seksikas. 2010. aastal Cornelli ülikoolis tehtud uuring näitas, et kui mees teenib naisest vähem, suureneb võimalus, et mees võib naist petta. Kuus aastat kestnud uuring analüüsis mehi vanuses 18-28 ja selgus, et kui mehe sissetulek oli väiksem, «vaatas ta tõenäolisemalt suhtest väljapoole, et saada oma mehelikkusele kinnitust».

3. Kui naine teenib rohkem, peaks naine tasuma ka mehe arstiarved. 2013. aastal Washingtoni ülikoolis tehtud uuring tõestas, et meestel esineb 10 protsenti tõenäolisemalt erektsioonihäireid, unetust ja ärevust, kui naine teenib neist rohkem raha.

4. Naine võib küll rohkem teenida, kuid kodutöödest ta ei pääse. Naise palk võib küll mehe omast suurem olla, kuid õhtul koju jõudes ootab naist endiselt ees suur segadus. Uuringud on näidanud, et kui umbes 80 protsenti naistest pühendab pidevalt aega kodutöödele, siis meeste puhul jääb see protsent 60 ringi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles