Mõtteid sellest, mida ükski naine ei peaks kunagi kartma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Huff Post kirjutab naistemaailmas valitsevatest kirjutamata reeglitest, eelarvamustest ja hoiakutest, millest tuleb oma õnne nimel läbi murda.

Oma seksuaalsust

Sa ei peaks end kunagi halvasti tundma selle pärast, kuidas eelistad oma seksuaalsust väljendada. Kui teed midagi, mida sa siiralt tahad teha, siis naudi seda. Kui sa seda tegelikult ei taha, siis ära tee. Sinu keha, sinu valik.

Kas ta on abiellumiskõlbulik

Sellist asja ei ole olemas. Sa oled oma olemuselt täiuslik naine, kellele sobib täiuslik mees, kes oskab sind aupaklikult kohelda ja hindab sind just sellisena, nagu sa oled. Naine ei peaks iialgi muretsema, kas tema iseloom, karjäär või hobid hakkavad tal takistama elupartneri leidmist. Kui tahad abielluda, siis juba oledki selleks kõlbulik.

Kas ta üldse tahab lapsi

Kõik naised ei tahagi emaks saada. Päriselt ka. Sa pole sugugi üksi. Võid ka ajapikku meelt muuta, aga selles ei ole midagi halba, kui sa seda ei tee. Igal juhul on emaks saamine vaid sinu enda otsus ja sa ei tohiks karta sellest avameelselt rääkida. Sul on ainult üks elu – ela seda nii, nagu ise õigeks pead.

Oma keha muutumise pärast

Vanemaks saades keha paratamatult muutub. Hoia oma tervist ja tunne end oma kehas hästi. Pole mõtet põdeda selle pärast, mida sa muuta ei saa. Vastasel juhul kulutad vaid oma aega ja närve, rikkudes oma meelerahu.

Kui on inimesi, kellele ta ei meeldi

Mõned inimesed lihtsalt ei klapigi omavahel. Kui tüdrukutele õpetatakse enamasti, et nad peavad käituma meeldivalt ja olema allaheitlikud, võib see hiljem põhjustada suuri probleeme, kui naine jätab teiste tahtmiste pärast ennast tagaplaanile. Nagunii kohtad nii era- kui tööelus inimesi, kellele sa ei meeldi. See on loomulik! Sellest hoolimata jää enda arvamustele ning väärtusele kindlaks ja ole sina ise.

Uuesti alustamist

Mõnikord ei jää muud üle, kui tuleb oma seitse asja kokku pakkida ja puhtalt lehelt uuesti alustada. Seda ei tohiks häbeneda või karta. Miski pole kivisse raiutud – sa ei pea elu lõpuni ühes kohas elama, õppima vaid üht eriala, töötama samas kohas või olema vaid ühe mehega. Kui tunned, et pead lahkuma, siis usu endasse ja tee, mida väärid.

Negatiivsete inimeste vältimist

Inimestest lahti laskmine pole kunagi kerge, eriti kui olid nendega kord väga lähedane ja nad tegid sind õnnelikuks. Kahjuks võib juhtuda, et mõni inimene hakkab mõjuma kurnavalt või hävitavalt ja temaga suhtlemine muutub ühel või teisel põhjusel võimatuks. Kui nii juhtub, ei tohiks sa karta end säästa. Sa ei tohiks tunda end võlglasena, sest sellises olukorras pead mõtlema ka enda tunnetele.

Oma arvamusele kindlaks jäämist

Olid ajad, kui mehed rääkisid ja naised hoidsid oma suud kinni. Õnneks on see nüüdseks möödanik (vähemalt Eestis). Aga mida sa siis kardad? Teiste väljavihastamist? Seda, et keegi peab sind tülikaks, tüütuks, ebameeldivaks? Sellised inimesed, kes sind kirgliku suhtumise pärast hukka mõistavad, ei ole nagunii need, keda enda lähedal hoida. Sul on õigus seista selle eest, mida pead õigeks. Kõigil on see õigus.

Riskimist

Elus on surmkindel vaid surm. Ja kui see ühel päeval saabubki, siis mis sa arvad, kui olulised tunduksid sulle siis praegused kõhklused? Suur tõenäosus, et siis poleks need üldse olulised. Riski ja ära lase kellelgi end takistada.

Karjääri ja pere vahel valimist

Paljudel väga edukatel naistel on lisaks suur pere. Ega naine üksi lapsi kasvata, neil on ka isa. Ära karda, et sa peaksid laste pärast töövõimalustest ilma jääma. Kui tahta, saab kõigega hakkama.

Välimuse mõju sellele, kuidas teised temasse suhtuvad

Stiil on üks osa sinust ja sellest, kuidas end maailmale esitled. Naiste välimusele on väga suured ootused ja nõudmised. Kahtlemata tuleb tööl kanda viisakaid riideid, kuid see ei välista stiili. Kanna seda, mida ise kanda tahad. Selleks, et teised sind austaksid, ei pea sa kandma rohkem või vähem naiselikke riideid. Ära arva, et pead end mingisse vormi suruda, et teised sind aktsepteeriks. Meigi end, kui tahad. Ära meigi, kui ei taha. Jää iseendaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles