Millised märgid reedavad, et kannad odavaid ehteid?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naistele meeldib end erinevate aksessuaaridega ehtida, aga vahel tasuks hoolikalt valida, milliseid ehteid sa endale külge riputad, sest mõned neist võivad väga odavad ja labased välja näha.

RedBook Magazine pani kirja mõned märgid, mis viitavad sellele, et su aksessuaarid pole kuigi hinnalised.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Su ehted on veidi lapsikud

Käevõrud, loomakujukesed ja liblikakujulised ehted ei näe kuigi hinnalised välja. Pole vahet, kas need maksid 20 või 200 eurot – need on lapsikud ja kõik ju teavad, et lasteehted pole eriti kallid. Hoia eemale armsatest kujukestest, eriti kui need on eredavärvilised. Väldi ka südamekujulisi ripatseid jms.

Need on lihtsalt helmed, mis on paelaga ühendatud

Milleks kulutada raha ehetele, mis näevad välja sellised, nagu sa oleksid need ise kodus valmistanud? Rääkimata sellest, et ka helmestest valmistatud kaela- või käeehted võivad näha odavad välja. Kui sa tahad neid tingimata kanda, pea meeles, et vähem on rohkem. Ürita eemale hoida ka helmestega ehitud kõrvarõngastest, mis on käsitöölaatadel äärmiselt populaarsed. Lihtsad ja puhtad jooned jätavad elegantsema ja küpsema mulje.

Metallist osad on liiga silmatorkavad ja säravad

Enamik odavatest ehetest on valmistatud odavatest materjalidest või isegi plastist, mis on üle värvitud, et see meenutaks metalli. Viimistletud kuld, hõbe ja pronks peaksid olema säravad, kuid mitte liiga säravad. Eelista veidike tumedamaid metalle, mitte heledavärvilisi ja säravaid. Veidike rikkalikum ja tumedam toon annab ehtele kaalu ning jätab kallima mulje.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Su ehted on liiga õhukesed

Raskemad metallid (ja vääriskivid) näevad välja kallimad. See ei tähenda, et õhukesed ja õrnad ehted näevad odavad välja. Ehetel peaks olema kaalu, sest see mõjutab, kuidas ehe sul kaela või käe ümber ripub. Kui tundub, et ehte liikumine pole su keha liikumisega sünkroonis, siis see reedab kohe, et tegemist on odava ehtega. Samuti peaks ehtest jääma kvaliteetne ja vastupidav mulje.

Ehet kaunistavad kivikesed on ilmselgelt võltsid

Punane plast ei näe välja kui rubiin, see näeb välja kui punane plast. Kui soovid, et su ehted säraksid ilma, et kulutaksid neile suuri summasid, peaksid jääma ühevärviliste kivikeste juurde. Kindlasti hoia eemale mattide kivikestega kaunistatud ehetest, sest need näevad eriti odavad ja plastist välja.

Ehted muudavad su naha rohekaks

Vask teeb sageli naha roheliseks. Ka nikkel võib nahale jälje jätta. Kuld aga ei määri nahka, kui seda pole just kokku segatud teiste metallidega (mida mõnikord tehakse selleks, et muuda kulda tugevamaks ja samas ka odavamaks). See, kuidas mõni metall vastu su nahka reageerib, sõltub su kehakeemiast. Teatud nippide abil saab naha määrdumist ennetada. Näiteks võib kasutada läbipaistvat küünelakki, millega võiks üle tõmmata ehtel need kohad, mis puutuvad su naha vastu. Kõige kindlam on vältida taolisi metalle, mis kipuvad määrima.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Kannad ehet kellegi mälestamiseks

Poole südame kandmine, mille ilutseb kiri «parim sõbranna», on armas siis, kui oled 13-aastane. Kui oled täiskasvanu, siis võib see veidike tobeda mulje jätta. Ehe peaks olema lihtsalt ilus. Sellest piisab. Kui soovid ehet oma parima sõbrannaga jagada, osta näiteks kaks ilusat käevõru ja kingi üks neist temale.

Ehte küljes olevad suled näevad räsitud välja

Suled on praegu juba populaarsed, kuid moeteadlike inimeste sõnul muutuvad need 2015. aastal veelgi popimaks, kui sellel sügisel moelavasid ehtinud trendid hakkavad vaikselt poodidesse jõudma. Suled on õrnad ja kui need lähevad mustaks või katki, ei ole need enam kuigi ilusad. Kui soovid kanda sulgedega ehteid, eelista neid, mille küljes on kivist või metallist tehtud suled. Need peavad kauem vastu ja sa ei pea muretsema, et suled lähevad näiteks pooleks või kaotavad karvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles