Kümme asja, mida vaimselt tugevad inimesed suhetes ei tee

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enamik meist on vähemalt korra olnud hullumeelses armusuhtes või käitunud partneri suhtes natuke pööraselt. Tagasi vaadates on raske meenutada, millised mõtted meie peas sel hetkel keerlesid, mis panid meid sel moel käituma.

Kurb tõsiasi on see, et keegi ei õpeta meile, kuidas olla vaimselt tugev, kui su teel on ees takistused. Hea uudis on, et õnneks pole kunagi liiga hilja ise end tugevamaks muuta. Lifehack pani kirja kümme asja, mida vaimselt tugevad inimesed suhtes ei tee.

1. Nad ei analüüsi kõike

Vaimselt tugevad inimesed ei analüüsi teiste tegemisi üle. Selles suhtes tasuks olla väga ettevaatlik. Mõnikord tähendavadki teod ja sõnad seda, mis mulje need esialgu jätavad (ei tasu veel arvata, et partner on sinust tüdinud ja tahaks kellegi teisega koos olla).

2. Nad ei usu, et teine inimene saaks neid «täiustada»

Vaimselt tugevad inimesed on ise täiuslikud, nad ei vaja teist inimest, et tunda end tervikuna. Kõigepealt tuleb nautida enda seltskonda, mitte keegi teine ei saa sind selles osas aidata. Paljud elavad nii, nagu nad oleksid romantilise komöödia tegelased ja nad usuvad, et peavad sööma, magama ja hingama oma partnerit. Vaimselt tugev inimene teab, et ta on tervik täpselt sellisena, nagu ta on.

3. Nad ei võta jutuks minevikku, et õigustada olevikku

Vaimselt tugevad inimesed ei meenuta minevikku selleks, et võita vaidlust või kasutada seda tagatisena. Nad üritavad suhet parandada just sel hetkel, selle asemel, et kasutada minevikku oma tegude õigustamiseks. Vaimselt tugevad inimesed tahavad elada hetkes ja mõistavad, et minevikul on oluline roll, kuid see ei lahenda ealeski tänaseid probleeme.

4. Nad ei ürita oma suhet parandada vaadates suhtest väljapoole

Kui suhtes on vaja lahendada probleeme, pühendavad vaimselt tugevad inimesed kogu oma tähelepanu endale ja partnerile. Nad ei otsi teisi inimesi selleks, et oma vajadusi rahuldada. Nad ei tõmbu eemale ega õigusta oma tegusid vaadates suhtest kaugemale.

5. Nad ei kritiseeri partnerit, et oma enesetunnet parandada

Vaimselt tugevad inimesed mõistavad, et teisi inimesi ei tasu sel moel kohelda. Väga lihtne on süüdistada oma sõnades või tegudes teisi inimesi, selle asemel, et mõelda, miks sa reageerid niiviisi. Vaimselt tugevad inimesed teavad, et suhet saab paremaks muuta siis, kui tekitame partneris parema tunde, mitte ei kritiseeri teda.

6. Nad ei lõpeta suhtlemist

Vaimselt tugevad inimesed suhtlevad teistega nii headel kui halbadel aegadel. Nad ei väldi vestlusi, mille pidamine on hädavajalik. Nad üritavad paremini mõista oma partnerit, selle asemel, et vältida teemasid, mis on ebamugavad või tekitavad kohmetust. Vaimselt tugevad inimesed ei väldi raskeid olukordi, isegi siis, kui need tekitavad ebamugavust, vaid võtavad neid kui võimalusi oma suhte parandamiseks.

7. Nad ei kaota armastust iseenda vastu

Vaimselt tugevad inimesed armastavad kõigepealt iseennast, alles siis saavad nad armastada ka teisi, mitte vastupidi. Vaimselt tugevad inimesed kulutavad aega sellele, et kõigepealt teha oma elu paremaks, alles siis saavad nad proovida abistada teisi. Nad teavad, et kuid neist kiirgub armastust, muudab see armusuhted vaid paremaks. Vaimselt tugevad inimesed seavad iseennast esikohale.

8. Nad ei usu, et suudavad teisi inimesi parandada

Vaimselt tugevad inimesed aitavad igati oma partnereid, kuid nad mõistavad, et ei saa teist inimest muuta. Iga inimene saab ise ennast muuta. Vaimselt tugevad inimesed ei ela tulevikus ega ürita end veenda, et kui nad pühendaksid rohkem aega ja tähelepanu teistele, siis suudaks nad teisi inimesi muuta. Vaimselt tugevad inimesed tahavad mõista teiste seisukohti enne, kui nad üritavad pakkuda teistele oma abi.

9. Nad ei ürita suhteid tagant kiirustada

Vaimselt tugevad inimesed teavad, et suhted arenevad kõige paremini loomulikul teel. Muidugi saab suhteid paremaks muuta ja partnerit paremini tundma õppida, kuid vaimselt tugevad inimesed teavad, et midagi ei tasu tagant sundida. Nad loobuvad kontrollist ja lasevad suhtel omasoodu kulgeda.

10. Nad ei hoia kinni ebatervetest suhetest

Vaimselt tugevad inimesed saavad aru, kui suhe enam ei toimi. Nad hoolitsevad iseenda eest ja samas hoolitsevad nad ka partneri eest, suheldes selgesõnaliselt. Nad mõistavad, et nad on suhtele piisavalt aega ja tähelepanu kinkinud ja tahaksid pigem aega veeta kellegagi, kes on nende jaoks õige. Vaimselt tugevad inimesed teavad, et ebatervetest suhetest tuleb loobuda ja siis saab kõik korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles