Viis asja, millele tasuks mõelda enne vibraatori ostmist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS

Sekslelude valimine intnernetis võib meenutada tutvumislehelt kaaslase otsimist: see tekitab natuke piinlikkust, on veidike tüütu ja keeruline. «Sekslelu ostmine peaks olema läbi mõeldud, sest see on investeering oma naudingu heaks,» ütles Katryn Catney, kes esindab Rootsi sekslelude brändi LELO. 

Seetõttu on oluline mõelda järgmisele viiele asjale, mis muudavad sekslelude valimise ja ostmise palju lihtsamaks, kirjutab womenshealthmag.com.

1. Mõtle välja, millist kuju ja tunnet sa ihkaksid

Kui mõtled vibraatorile, siis ilmselt tuleb esimese asjana pähe suur plastikust peenis. Kuigi peenist meenutavad vibraatorid on kõige enam levinud ja suurem osa naistest eelistab just neid, võib selline vibraator olla võhiku jaoks veidike hirmutav. 

Kuidas otsustada, millise kujuga võiks vibraator olla? Kõigepealt mõtle sellele, kuidas sa end tavaliselt rahuldad: kas keskendud oma kliitorile või g-punktile või mõlemale? Kas eelistad intensiivset tunnet? Kas rahuldad end alati ühtmoodi või vajaksid midagi, mis suudaks naudingut pakkuda mitmel erineval moel?

«Vibraatoreid on nelja tüüpi,» selgitas sekspoe Babeland looja Claire Cavanah. «Mõned vibraatorid töötavad kõige paremini keha sees, teised jällegi väljaspool. G-punkti vibraatoritel on otsas väike kaareke ja kahefunktsioonilised vibraatorid suudavad pakkuda rahuldust nii sees kui väljaspool.»

Millise kasuks otsustada siis, kui sa ei tea, kas sulle meeldib sisemine või väline stimulatsioon? Catney soovitas eelistada neid vibraatoreid, mis pakuvad sisemist stimulatsiooni. 

2. Külasta sekspoodi

Kui oled valmis vibraatorit ostma, külasta sekspoodi. Internetist võib sekslelude kohta küll palju lugeda, kuid poes saad proovida vibraatori materjali ja testida, millist häält see teeb. Cavanah ütles, et kindlasti ei tasuks tunda piinlikkust, kui jalutad sekspoest välja kotikesega, mille sees on kingitus vaid sinule. 

3. Katsu materjali

Nagu eelmises punktis mainitud, saab sekspoes katsuda vibraatori materjali. «Meie lemmikmaterjal on silikoon ja paljud levinud brändid kasutavad oma toodete valmistamiseks väga kvaliteetset silikooni,» ütles Cavanah. «See materjal kannab vibratsiooni hästi edasi ja seda on lihtne vee ja seebiga puhastada, see pole kehale kahjulik. Vältida võiks geelimoodi kummi, sest see sisaldab ftalaate. Ftalaate sisaldavate materjalide kasutamine on laste lelude puhul keelatud, kuid sekslelude puhul pole seda veel reguleeritud.»

4. Veendu, et sulle meeldiks vibraatori välimus

Pole vahet, kui võimas vibraator on, kui see näeb sinu arvates välja hirmutav või ebameeldiv, siis pole mõtet seda osta. Catney ütles, et vibraatori välimus on sama oluline kui see, kuidas see töötab. Pea meeles, et see on asi, mida sa kasutad enda erutamiseks, seega see peab sulle meeldima. 

«Iha ja esteetika on väga personaalsed ning omavahel seotud, seega vali vibraator, mis sulle visuaalselt meeldib,» ütles Cavanah. Samuti tasuks mõelda sellele, et kui sa ei taha, et su kodus oleks midagi, mis ilmselgelt meenutab sekslelu, eelista diskreetsema välimusega vibraatorit. 

5. Kuula, mis häält see teeb

Kui su korteril on õhukesed seinad või elad kellegagi koos, siis tasuks eelistada vibraatoreid, mis teevad võimalikult vaikset häält. «Enamik inimesi eelistab vaikseid vibraatoreid, kuigi need võivad veidike rohkem maksta,» ütles Catney. Eksperdid tõid taaskord esile silikoonist vibraatori, sest silikoon summutab veidike vibraatori häält. 

Kui kardad, et vaiksem vibraator pole kuigi intensiivne, katseta seda kõigepealt oma käes, et tunda, kuidas see töötab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles