Kõrvitsasupp ingverikreemi ja aed-mustköömnetega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Juta Raudnask

Siidine kõrvitsasupp soojendava ingveri­kreemiga on ideaalne tuulise sügisõhtu toit, ütleb Juta Raudnask eksootiliste maitse- ja toiduainete poest Umami.

Selle supi kõrvale sobivad hästi röstitud saiaviilud, kuhu on peale piserdatud oliiviõli ja hõõrutud küüslauku. Eriti ilus saab supp siis, kui puistata sellele pisikesi süsimusti aed-mustköömne seemneid, mis annavad mõnusa meki ja millel on ka hulk kasulikke raviomadusi.

Kõrvitsasupp ingverikreemi ja aed-mustköömnetega

•    1 kg kõrvitsat (parim oleks muskaatkõrvits)

•    500 ml piima

•    näpuotsaga muskaatpähklit

•    näpuotsaga jahvatatud vürtsköömnet

•    1 köögiviljapuljongi kuubik

•    150 ml hapukoort

•    2 cm jupp riivitud värsket ingverit

•    soola, pipart

•    serveerimiseks aed-mustköömneid

Puhasta kõrvits seemnetest ja eemalda koor, tükelda. Pane kõrvitsatükid potti, lisa piim, puljongikuubik, muskaatpähkel ja vürtsköömned. Keeda 20 minutit aeg-ajalt segades.

Sega teises potis hapukoor ja riivitud ingver, keeda madalal kuumusel pidevalt segades mõni minut, maitsesta soolaga.

Purusta kõrvitsasegu saumikseriga, kuni saad siidise püreesupi. Kui tundub, et supp on liiga paks, lisa piima ja aja supp uuesti keema. Maitsesta soola ja musta pipraga. Paku ingverikreemiga, puista üle aed-mustköömnetega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles