Moeuudiseid New Yorgist: tapjakontsadest Tilda Swintonini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anni Jürgenson

Moeblogija Anni Jürgenson jagab moeuudiseid New Yorgist, kus ainuüksi vaateakendest leiab annuse inspiratsiooni.

Foto:
Foto: Foto: Anni Jürgenson

New Yorgis ei olegi alati vaja poodi sisse astuda, korraliku annuse moodi ja inspiratsiooni saab juba vaateaknaid imetledes. Hiljuti 111. sünnipäeva tähistanud luksuskaubamaja Bergdorf Goodman’s on viimatised vaateaknad kujundanud koostöös kunstnik Mark Gagnoniga, kes on kallid disainerriided ümbritsenud veidrate ning isegi veidi hirmuäratavate loomaskulptuuride, hiiglaslike külmkapimagnetite ja neoontuledega.

Narsi kosmeetika värske reklaamnägu on 50ndates filminäitlejanna Tilda Swinton, kes näeb välja parem kui kunagi varem. Valik langes Tildale just tänu tema viimastele rollidele filmides «Me peame rääkima Kevinist» ja «Grand hotell Budapest». Francois Nars on ka varem oma kampaaniatesse valinud silmapaistvaid isiksusi nende vanusest hoolimata, teiste seas Charlotte Ramplingu ja Daphne Guinnessi.

Enne kui Ameerika disaineri Alexander Wangi ja H&Mi koostöö vili New Yorgi poodidesse jõudis, peeti suur show ja avapidu. Üritus vastas kollektsiooni kontseptsioonile: spordiriided, millega sobib ka peole minna. Moelavaks muudetud spordiväljakul kõndisid modellid kõrvuti sportlastega, külalistele jagati spordivõistlusele kohaselt popkorni ja hot dog’e ning avatud oli pop-up-pood, mis nägi välja kui jõusaali riietusruum. Üllatusesinejana astus üles 90ndate hiphopi legend Missy Elliott. 

Brooklyni muuseumis avatud näitus «Killer Heels» ehk «Mõrvarlikud kontsakingad» annab ülevaate selle moeobjekti rikkalikust ja värvikirevast ajaloost. Väljapanek tõestab, et kingad on midagi palju enamat kui lihtsalt praktilised esemed – kunstiteosed, ühiskondliku positsiooni sümbolid, glamuuri- ja fetišiobjektid. Lisaks näidetele muuseumiarhiividest ja värsketest moekollektsioonidest (Alexander McQueen, Manolo Blahnik, Chanel, Salvatore Ferragamo, Prada jt) saadavad näitust kuus spetsiaalselt üles võetud lühifilmi. Näitus on avatud järgmise aasta 15. veebruarini.

Foto: AP
Foto: AP Foto: Rachelle Blidner/AP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles