Video: kõige meeldivam viis stressist vabanemiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP / Scanpix

Kes suudaks olla masenduses või stressis mängides armsate kiisupoegadega? Mitte keegi! Ei usu? Selle tõestuseks viidi Los Angeleses läbi imearmas projekt, millest tehti ka video.

Los Angeleses pandi kohtumaja kõrvale püsti suur läbipaistev kast. Projekti eestvedaja selgitas, et neile tundus just kohtumaja lähedus hea paik «stressikasti» jaoks, sest seal liikus palju inimesi, kes olid just tulnud kohtumajast ja nende näost oli lausa näha, et neid valdavad negatiivsed emotsioonid, kirjutab Yahoo. 

Videos on näha, kuidas pahaaimamatud inimesed tänavalt kutsutakse osalema lühikeses stressiteraapias. Inimesed pidid kasti sisenemiseks võtma jalast jalanõud. Alguses toimus kõrvaklappide vahendusel lühike mediteerimine ja seejärel hakkasid luukidest tulema uudishimulikud kassipojad, kellega inimesed said mängida.

Projekti läbiviijate sõnul valdas inimesi kohe kergendustunne ja üllatus, kui nad nägid väikesed kassipoegi. Videos osalenud kiisud olid toodud kohalikust loomade varjupaigast, võttepaigal oli loomade treener, kes kassipoegade eest hoolitses.

Antud projekt tõestas hästi, et loomadel on inimese stressile ja heaolule oluline mõju. Miami ülikooli psühholoogiaprofessor Allen McConnell ütles, et ka nende uuringud on näidanud, et lemmikloomade omanikud on üldiselt rõõmsamad ja tervemad. «Lemmikloomade omanikel on tugevam sotsiaalse sideme tunnetus, mis aitab neil stressiga paremini toime tulla,» sõnas McConnell.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles