Veel üks staaride trendidieet paneb eksperte õlgu kehitama

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuulsused nagu Britney Spears ja Paris Hilton on avastanud uue ekstreemdieedi, mille abil nad oma head vormi hoiavad. Nüüd on naeruväärsete trendidieetide hulka lisandunud pulgakommidieet. 

Hiljuti leiti ühe uuringuga, et naised on oma elust keskmiselt 31 aastat dieedil ja 45. eluaastaks on enamik meist proovinud 61 erinevat kaalulangetusmeetodit, kirjutab The Telegraph.

Näpuga näidatakse Hollywoodile, sest staarid paljastavad aeg-ajalt oma kõhnumisnippidest rääkides, et järgivad taas mingit kummalist dieeti. Näiteks kiidab Jennifer Aniston beebitoidudieeti, mille arendas välja kuulsuste treener Tracy Anderson. Dieedi põhimõte seisneb selles, et süüa tohib ainult toitainerikast püreeritud toitu. Beyoncé fännab vahtrasiirupidieeti, ehk joob siirupiga magustatud jooke, kuhu on ka lisatud Cayenne'i pipart ja sidrunimahla. Charles Saatchi pidavat hoidma oma kehakaalu sellega, et sööb päevas üheksa muna ja Mariah Carey on öelnud, et sööb vaid lillat toitu.

Üsna totter, kas pole? Nüüd on siis platsis pulgakommidieet, mille fännideks on end kuulutanud Paris Hilton, Madonna ja Britney Spears. Pulgakommi küll tervislikuks toiduks pidada ei saa. Kuidas see siis kaalu langetab?

Populaarseks muutis selle Kanada ettevõte Power Pops, mille isu pärssivad pulgakommid sisaldavad kolme kaalu langetavat komponenti: Lõuna-Aafrika taimeekstrakti hoodiat, Citrimaxi ja guaraanat. Tootjat väidavad, et nende mitmekülgse maistega kommid võtavad söögiisu ja annavad energiat. Suhkrut neis kommides pole ja need sisaldavad vähem kui 10 kilokalorit. Päevas tuleks süüa kolm pulgakommi ehk üks komm enne igat toidukorda.

Terviseeksperdid on aga kahevahel, kas pulgakommide lutsutamisega tõepoolest saab kaalu langetada. Ka ei leidu selle kohta piisavalt tõendeid. Üks uuring näitas, et hoodia aitab isu vähendada, kui seda otse ajju süstida, kuid sissesöömise kohta andmed puuduvad. Ka pole kindel, et sel toimeainel puuduksid seedimisel kõrvaltoimed, kuna 2005. aastal tehtud uuringus anti hoodia kapsleid ülekaalulistele katsealustele, kelle maksas võis juba varasemalt häireid leiduda.

Nii on ekspertide sõnul pulgakommidieedi ainus positiivne mõju see, et kui inimene lutsutab päev läbi pulgakomme, ei ole tal mahti palju päris toitu süüa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles