Lugeja kirjutab: asjad, millest keegi mulle kaksikrasedusest ja kaksikute kasvatamisest ei rääkinud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kaksikute ema Hanna Lehter kirjutab teistelegi teadmiseks sellest, kuidas argipäev kaksikutest beebidega tegelikult välja näeb.  

1.         Õpi vasaku käega sööma, sest mingil hetkel tekib aeg, kus ainuke võimalus süüa on siis, kui sa samal ajal last söödad või kussutad teda magama. Vasakukäelised õppivad sedasi kiiresti kasutama paremat kätt.

2.         Lapsed ei jää kunagi magama siis, kui sul on tehtud omad plaanid selleks ajaks, kui nad peaksid magama. Seega unusta oma plaanid! Ja kõige pikemalt magavad nad siis, kui sul pole vaja midagi erilist teha.

3.         Hakka varakult tegema harjutusi käte- ja seljalihastele, sest varem või hiljem tuleb aeg, mil sul tuleb oma lapsi magama kussutada. Ikka kord ühte ja siis teist… ja siis jälle esimest ja siis teist jne. Ja nii võib see kesta tunde. Seega tee tõsiseid ettevalmistusi! Ära ole sinisilme, pisikeste hantlite kergitamisest ei piisa!

4.         Varsti pärast laste sündi õpid hindama kõiki külalisi, kuigi enne olid pigem eraklik ja kodusem inimene. Vahel on hea laps käest anda ja ise nõusid pesema minna. Kui varem oli see kohustus, siis nüüd on lausa nauding! 

5.         Hakkad suurema huviga sirvima neid soodukate reklaame, mis varem otse prügikasti lendasid. Eesmärgiga leida odavamaid mähkmeid.

6.         Raseduse ajal ei usu enamik inimesi, et suudad oma lapsi rinnaga toita. Pärast laste sündi on nad kõik siiralt üllatunud, et seda siiski teed. Üllatunud on isegi su arst.

7.         Kaksikrasedus annab sulle tugevad jalalihased.

8.         Hommikukohvi hakkad vahel jooma köögi põrandal lamamistoolide ees istudes ja lapsi lõbustades. Mõned õhtud sööd samamoodi koos abikaasaga põrandal õhtusööki.

9.         Õõtsud seistes. Kiigutad ostukorvi või ostukäru. Aga seda teevad vist ka üksikute laste vanemad.

10.       Üldiselt kipub olema nii, et kaksikute vankrit saab vanem ise lükata vaid siis, kui ta jalutab üksi. Alati on keegi, kes seda ise teha tahab.

11.       Kaksikraseduse ajal tunned siirast huvi teiste kaksikute vanemate vastu küsides: «Mis tunne on olla kaksikute vanem?» Kui enda kaksikud ära sünnivad ja teised hakkavad seda sama sinult küsima, saad aru, kuivõrd arulage see küsimus on. Ja sult küsitakse seda veel korduvalt. Enamik küsijaid arvab, et ta on ainuke, kes seda küsib. Seega, mõtle sellele küsimusele mingi vastus juba aegsasti välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles