Kuidas sundida end trenni minema, kui selleks üldse tuju pole?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Praeguste ilmade korral on kiusatus treenimisest viilida eriti suur. Pimedaga on isegi suurem uni ja kuna parajasti pole bikiinihooaeg, võiks ju natuke vabamalt võtta… 

Tegelikult on füüsiline koormus loomulikult oluline igal ajal ja vastavalt aastaajale võib leida väga lõbusaid tegevusi, mis energiat annavad. Pärast trenni on nii mõnus olla, et ka kõige pimedamal ja sombusemal sügispäeval ei tohiks trenni vahele jätta. Fox News pakub välja mõned nipid, mis aitavad end liigutama motiveerida.

Joo tassike kohvi. Kofeiin on tõhus ergogeeniline abimees, mis võib ärgitada trenni tegema. Ka võib selle joomine aidata sul trennis kauem vastu pidada. Pealegi, kui lubad endale, et jood tassikese kohvi ja pärast seda hakkad raskusi tõstma, on sul plaan peas paigas. Kohvi joomine on küll nipp, mida saab kasutada vaid hommikul ja päeval, mitte õhtul.

Mõtle, kuidas sa end premeerid. Luba endale midagi head, millega end pärast pingutust kostitada – näiteks võid ainult siis vaadata värsket osa oma lemmikseriaalist. Või kui see sind ei motiveeri, leia midagi muud, mis sulle väga meeldib (ja mis poleks seotud söömisega).

Lepi kellegagi aeg kokku. Levinud nipp on trennis käia koos kaaslasega, kes sinuga kokkusaamist ootab. Seltsis treenimine on lõbus ja süstib positiivsust. Leia omale selline tegevus, mis sunniks sind korra nädalas kellegagi kokku saama ja mis pakuks ka füüsilist koormust (kasvõi keegel).

Kuula tempokat muusikat. Kaasakiskuv tantsumuusika mõjub ergutavalt ja tekitab ka kõige süngemal ajal tahtmist end liigutada. Pane klapid pähe ja naudi!

Osta omale uued treeningrõivad. Uued riided võivad osutuda väga motiveerivaks, sest kui sa tead, et näed nendes hea välja, tahad kindlasti trenni minna. Samas ei tasu riideid valides ilmastikku unustada. Kui sul on hea ja soe olla, pole praegustegi ilmadega õuetrennil häda midagi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles