Mida tasuks teha juustega vahetult pärast trenni?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Kui juuksed on vee või higi tõttu märjad, muutuvad kiharad umbes 30 protsenti pikemaks. Kuivades tõmbuvad juuksed aga uuesti kokku ja võivad katki minna,» selgitas juuksur Erika Szabo.

«Trenni ajaks seovad naised juuksed sageli kinni. Kuna treeningu käigus võib tunduda, et pats on muutunud lõdvemaks, tõmmatakse seda üha enam pingule. Kui sa aga kõnnid selle tugeva patsiga treeningsaalist välja ega lase kiharaid valla, võivad juuksed katki minna,» ütles Szabo portaalile Glamour.

Kuna föönitamine, karmid ilmastikutingimused ja keskkond võivad meie juukseid niigi kahjustada, siis võiksime vähemalt ise üritada juustele mitte liiga teha. Seetõttu on oluline juuksed pärast trenni patsist valla päästa. 

«Esimene asi, mida pärast treeningut võiks teha, on juuste vabastamine. Sa võid juukseid kuivatada ja need siis uuesti kinni panna või jätta lihtsalt õhu kätte kuivama. Oluline on aga see, et juuksed ei peaks pärast trenni piinlema tugevas patsis või krunnis,» lausus Szabo. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles