Kohupiimatort tumeda šokolaadikattega
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toiduliit alustas taas tumeda šokolaadi jätkukampaaniat, et tutvustada tumeda šokolaadi omadusi, toimeaineid, rääkida mõõdukast tarbimisest ning näidata šokolaadi soovituslikku paiknemist toidusedelis. Tähelepanu tuleks pöörata sellele, et soovituslikuks päevakoguseks on 2-4 grammi kakaopulbrit või 10-20 grammi šokolaadi. Tumeda šokolaadiga saab teha ka suurepäraseid küpsetisi, millest üks asub teie ees.
Kohupiimatort tumeda šokolaadikattega
Põhi:
200–250 g biskviitpõhja (põhja võib teha ka muretaignast)
Täidis:
- 600 g kohupiima
- 200 g suhkrut
- 150 g võid
- 100 g jahu
- 50 g rosinaid
- 4 muna
Kate:
- 250 g tumedat šokolaadi
- 75 g võid
- 150 g kookoshelbeid
Täidise tegemiseks vahusta toasoe või ja suhkur. Segu edasi vahustades lisa ükshaaval munakollased. Kui mass on ühtlaselt vahustunud, sega juurde kohupiim, rosinad ja kõige lõpus jahu. Vahusta eraldi munavalged ja sega ettevaatlikult kohupiimamassiga. Aseta biskviitpõhi küpsetusvormi ja vala selle peale täidis. Küpseta torti 170 kraadi juures 50–60 minutit. Lase jahtuda. Katte jaoks sulata või, lisa tükeldatud šokolaad ning lase massil ühtlaseks sulada. Määri šokolaadimass jahtunud tordile ning kaunista tordi küljed kookoshelvestega. Torti võib kaunistada ka pähklite või šokolaadilaastudega.