Selgusid tööriiete disainivõistluse Lindström Award finalistid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel aastal Tallinnas toimunud rahvusvahelisel tööriiete disainivõistlusel Lindström Award tuli osavõtjatel luua uus tööriiete kollektsioon Tallinna Kaubamaja personalile. Ligi 250 võistleja hulgast valiti välja viis finalisti, kellest üks oli ka Eesti Kunstiakadeemia tudeng Ester Soidla.

Tänavuse moekonkursi üks eesmärkidest oli tutvustada tudengitele rõiva- ja tekstiilitööstuse jätkusuutlikkuse põhimõtteid, kus muuhulgas olid teemadeks säästev disain, tekstiili jäätmekäitlus ja taaskasutus.

Kaubamaja teenindus- ja personalidirektori Piret Suitsu hinnangul tõid finalistid oma kavandites Kaubamaja brändi suurepäraselt esile. «Meie K-täheline logo kasutati ära väga loovalt nii püksitaskute kui ka mütside ja kottide disainimisel. Mitmed osalejad lähtusid ka keskkonnasõbralikust mõtteviisist – ühel võistlejal oli plaan luua järelejäänud materjalist dekoratiivseid lillekujulisi nööpnõelu,» kiitis Suitsu.

Lisaks Eesti neiule Ester Soidlale kuuluvad finalistide hulka veel Jenny Hanna Hirvonen Taani Kolding Disainikoolist ning kolm Soome tudengit Pablo Alejandro Maas Soome Lahti Ülikoolist, Riikka Kälkäjä Soome Lapimaa Ülikoolist ja Isla Vainio Soome Lahti Instituudist.

Euroopa juhtiva tekstiiliteenustepakkuja Linströmi peadisaineri Anna-Kaisa Huttuneni sõnul paistsid selleaastased võistlustööd silma julgete graafiliste mustrite, diagonaalsete lõigete ja selgete värvide poolest. «Tänavustes disainides oli mõeldud palju erinevatele kehatüüpidele ning pandud rõhku mugavusele ja vastupidavusele. Finalistid eristusid teiste seast meisterlike mustrite ja detailide kasutuse poolest,» ütles Huttunen.

Tänavuse Lindström Award žürii hulka kuulusid virtuaalse proovikabiini Fits.me kaasasutaja Heikki Haldre, tekstiilikunstnik Reet Aus, Tallinna Kaubamaja teenindus- ja personalidirektor Piret Suitsu, Lindströmi juht Juha Laurio ning Lindströmi asepresident ja peadisainer Anna-Kaisa Huttunen.

Järgmise kahe kuu jooksul toovad finalistid koostöös Lindströmi mustridisaineri Meeri Taimisto ja võistluse koostööpartneri, mustrite prototüüpide tootjaga Portex oma disainid ellu. Võitja kuulutatakse välja 2015. aasta veebruaris Tallinnas. Kõikidel finalistidel avaneb võimalus praktikandikohale Lindströmis.

Lindström Award on iga kahe aasta tagant toimuv rahvusvaheline tööriiete disainivõistlus, mis alustas 2002. aastal. Konkursi eesmärk on tõsta teadlikkust kvaliteetse disaini olulisusest ka tööriiete puhul ning tutvustada noortele disaineritele tööriiete kujundamise valdkonda kui ühte võimalikku karjäärivalikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles