Juurvilja-vokiroog tofu ja nuudlitega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Toitumisnõustaja ja toidublogija Eeva Relli-Meldre kirjutab oma blogis, et väärarvamus külmutatud köögiviljade ja marjade vitamiinivähesuse kohta ei pea paika. Muidugi on parem kasutada värskelt korjatud köögivilju, kuid kui talvel on valida võõramaise kauba ja eestimaise kesise valiku vahel, siis võib julgelt kasutada külmutatud köögivilju. 

Juurvilja-vokiroog tofu ja nuudlitega

  • 1 pakk vokinuudleid
  • 1-2 tassi vett
  • 1 pakk külmutatud vokijuurvilju
  • pool pakki külmutatud brokolit
  • pool pakki rohelisi herneid
  • pool ratasteks viilutatud porrut
  • 2 küüslaugu küünt
  • pöidlasuurune jupp ingverit
  • 1-2 tl Tai punast karripastat
  • 1 spl sojakastet (vähesoolast ja ilma maitsetugevdajata)
  • 200 g maitsestamata tofut

Kuumuta vokipanni põhjas oliiviõli ja lisa ratasteks lõigatud porru, kooritud ja peeneks hakitud ingver, hakitud küüslauk ning kuumuta kiirelt segades 2 minutit. Lisa pannile maitse järgi sojakastet ja karripastat ning sega. Lisa pannile külmunud vokijuurviljad ja brokoli ning kuumuta pidevalt segades kõrgemal kuumusel 4-5 minutit. Lisa vokinuudlitele vesi ning jäta kolmeks minutiks paisuma, kurna ja sega vokiroa hulka. Lõika tofu kuubikuteks ja pruunista pannil oliiviõlis (u 3 min), lisa maitseks ka veidi sojakastet praadimise ajal. Lisa vokiroale. Vajadusel maitsesta vokirooga veel karripasta ja/või sojakastmega. Serveeri kohe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles