Indiapärane läätse-lillkapsa hautis

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lillkapsas
Lillkapsas Foto: SCANPIX

Toitumisnõustaja ja toidublogija Eeva Relli-Meldre kirjutab oma blogis, et väärarvamus külmutatud köögiviljade ja marjade vitamiinivähesuse kohta ei pea paika. Muidugi on parem kasutada värskelt korjatud köögivilju, kuid kui talvel on valida võõramaise kauba ja eestimaise kesise valiku vahel, siis võib julgelt kasutada külmutatud köögivilju. 

Läätse-lillkapsa hautis indiapäraselt

(neljale)

Vaja läheb

  • 1 sibul
  • 1 porgand
  • 2 küünt küüslauku
  • pöidlasuurune jupp ingverit
  • 2 tl karripulbrit
  • 1 tl magusat paprikapulbrit (soovi korral)
  • 1 spl sojakastet (vähesoolane)
  • 2 pakki külmutatud lillkapsast
  • 3 tassi vett
  • 1 tass punaseid läätsi
  • Värsket koriandrit, peterselli, sibulat vms
  • maitsestamata jogurtit

Kuumuta pannil rasvaine (soovitavalt palmirasv). Tükelda sibul, küüslauk, ingver ja porgand. Lisa pannile ning kuumuta 2-3 minutit. Seejärel lisa karri- ja paprikapulber ning sojakaste, kuumuta veel hetk ja lisa läätsed ning vesi. Hauta 5 min ja lisa külmutatud lillkapsas, hauta kaane all kuni kõik koostisosad on valmis (5-10 min). Lillkapsas peaks jääma kergelt krõmpsuv. Vajadusel maitsesta veel karripulbri ja sojakastmega.

Naudi maitsestamata jogurti ja maitserohelisega, eriti hästi sobib selle roaga koriander.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles