Šokolaadi-toorjuustukook

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toorjuustukook
Toorjuustukook Foto: Toiduliit

Toiduliit alustas taas tumeda šokolaadi jätkukampaaniat, et tutvustada tumeda šokolaadi omadusi, toimeaineid, rääkida mõõdukast tarbimisest ning näidata šokolaadi soovituslikku paiknemist toidusedelis. Tähelepanu tuleks pöörata sellele, et soovituslikuks päevakoguseks on 2-4 grammi kakaopulbrit või 10-20 grammi šokolaadi. Tumeda šokolaadiga saab teha ka suurepäraseid küpsetisi, millest üks asub teie ees.

Põhi:

  • 175 g muredaid kaeraküpsiseid
  • 50 g võid

Täidis:

  • 4 želatiinilehte + 1 sl keevat vett
  • 250 g tumedat küpsetusšokolaadi
  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • ¾ dl suhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 2 munakollast
  • 2 munavalget + ¾ dl suhkrut
  • 2 dl vahukoort

Lõika 20–25 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja küpsetuspaber. Sulata või ja sega hulka purustatud küpsised. Suru segu vormi põhjale. Täidise valmistamiseks pane želatiinilehed külma vette likku. Sulata 200 g šokolaadi veevannis ja lase jahtuda. Haki ülejäänud šokolaad väikesteks tükkideks. Eemalda želatiinilt liigne vesi, seejärel lahusta keevas vees. Sega kokku toorjuust, želatiin, sulatatud ja hakitud šokolaad, suhkur, vanillsuhkur ja munakollased. Vahusta munavalged koos suhkruga kõvaks vahuks. Vahusta ka koor. Lisa mõlemad vahud toorjuustusegule. Vala täidis vormi ja kata fooliumiga. Hoia külmkapis järgmise päevani. Võta kook vormist välja ning kaunista šokolaadilaastude ja marjadega (nt mustikatega).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles