15 rumalat harjumust, mis võivad suhte lõhkuda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi mõne halva harjumuse puhul võib tunduda, et selle mõju on minimaalne, võivad ka pisikesed asjad kuhjuda ja lõpuks suhtele kahju teha. Inimesed ei pööra sageli tähelepanu sellele, et väikesed või rumalana tunduvad harjumused võivad omada suurt mõjuvõimu.

Kui mõni järgnevatest harjumustest on tuttav ka sinule, siis peaksid ehk oma käitumist muutma, kui soovid suhet päästa, kirjutab Lifehack.

1. Näägutad. Uuringud on tõestanud, et näägutamine on peamine põhjus, miks mehed pole oma suhetega rahul. Naised, ärge näägutage partneri kallal. Pidage meeles, et partner ei pea tegutsema kogu aeg teie soovide järgi ja näägutamine teeb olukorra alati vaid hullemaks.

2. Oled end käest lasknud. Sa ei saa olla hea partner, kui sa ei taha enda eest hoolitseda. Parimad partnerid on inimesed, kes hoolitsevad oma vaimse, füüsilise ja emotsionaalse tervise eest. Hoolitse enda eest, et olla kallimale parem partner.

3. Võtad partnerit enesest mõistetavana. Mida kauem olete koos olnud, seda lihtsam on partnerit võtta enesest mõistetavana. Hinda oma partnerit iga päev, ära jäta tähelepanu seda, kui väga on sul vedanud.

4. Oled halb kuulaja. Väga lihtne on pead noogutada ja nõustuda sellega, mis partner ütles, kuigi sa ei kuulanudki teda eriti. Partneri poole kõrvaga kuulamine on üks suurimad probleemide allikaid suhetes. Üritage oma suhtlemist paremaks muuta ja kuula, mida partneril on sulle öelda.

5. Väldite probleemidest rääkimist. Probleemide ignoreerimine ei kaota neid ära. Paljud probleemid võivad lausa hullemaks minna, kui nendega ei tegeleta. Ole valmis suhteprobleemidega kohe tegelema, ära jäta neid tähelepanuta.

6. Sa pole piisavalt enesekindel. Ära nõustu partneriga siis, kui sa oma südames ei taha seda teha. Sellised asjad võivad tekitada viha ja vastumeelsust. Räägi ja jaga oma tundeid austaval moel.

7. Paned partneri lojaalsust proovile. Ära testi partneri lojaalsust. Sellised asjad ei anna kunagi soovitud tulemusi. Keskendu parem sellele, et ise olla partnerile lojaalne.

8. Virised partneri üle. Ära helista emale või parimale sõbrannale selleks, et partneri üle vinguda. Kui oled pahane või tahaksid, et partner muudaks oma käitumist, räägi temaga sellest avameelselt.

9. Sa ei tasakaalusta partnerile ja sõpradele pühendatud aega. Sõprade ja perega aja veetmine näitab, et sa oled tasakaalukas inimene. Aga kui veedad liiga palju aega teistega, võib su suhe jääda tähelepanuta. Ürita kõigiga võrdselt aega veeta, leia õige tasakaal.

10. Kasutad vaikimist relvana. Vaikimine on passiiv-agressiivne taktika, mis võib suhtele liiga teha. Sageli on asi kontrolli haaramises, mitte rahunemises. Ürita oma probleeme tõhusamal moel lahendada.

11. Lähed norimisega liiga kaugele. Kuigi väike norimine võib olla väga lõbus, ei tohiks norimisega liiga kaugele minna, sest see võib suhet kahjustada. Ära tekita partnerile piinlikkust teda teiste ees norides.

12. Kasutad «väikseid valgeid valesid». Üks hullemaid harjumusi suhtes on valetamine. Ka kõige väiksemad valed võivad suhtele liiga teha. 

13. Keskendud vaid enda õnnele. Sageli keskenduvad inimesed pigem sellele, mida nemad suhtelt saavad, kui sellele, mida neil oleks anda. Pole vahet, kas oled õnnelik või mitte, ürita oma partner õnnelikuks teha.

14. Peate punktiarvestust. Ärge pidage arvestust, kes teenis sel kuul rohkem raha või kelle kord on prügi välja viia. Keskenduge sellele, et töötada paremini ühise meeskonnana, et teha oma suhte jaoks parimaid otsuseid.

15. Korraldate avalikus kohas stseene. Tülitsemine restoranis, tänaval karjumine või partneri sõbra juures peol olles partneriga mitte suhtlemine võivad suhte rikkuda. Ärge korraldage avalikus kohas stseene. Hoidke isiklikud asjad vaid teie kahe vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles