Tutvumisportaalides võib vabalt komistada võltskonto otsa

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tutvumisportaali sisse logides võid olla meelitatud, et sulle on tulnud mitu komplimentiderohket kirja, kuid ära imesta, kui mõnda neist austajatest pole üldse olemaski. 

The Sunday Times viis läbi uurimise, millest selgus, et paljud tutvumisportaalid loovad võltskontosid, et endale uusi kasutajaid juurde meelitada. Väidetavalt on see väga laialt levinud ja eriti palju võib nn libakontosid kohata juhusuhteid loovates tutvumisportaalides, vahendab Daily Mail.

On üsna tavapärane, et robotsõnumitega saadetakse atraktiivse välimusega meeste ja naiste piltidega kaunistatud kontodelt uutele kasutajatele kirju, mis ahvatlevad neid tutvumisportaali edasi kasutama.

Hiljuti uuris USA föderaalne kaubanduskomisjon kokku 18 tutvumisportaali, et pettusi paljastada. Üks portaalidest, justhookup.com, nõustus kohtulahendi tulemusena tasuma 616,765 dollari suuruse trahvi, sest võltskontode ja –sõnumitega meelitati inimesi liituma portaaliga kopsaka liitumistasu eest. Ettevõte ei tunnistanud, et oleks midagi valesti teinud, kuid sõnas pressiteates, et on kokkuleppele jõudmisega rahul.

Juhtumiga tegelenud advokaat Steve Baker rääkis, et on interneti tutvumisteenuste pärast väga mures, sest probleeme on palju. Nii julgustatakse tarbijaid ja portaalide töötajaid avalikumalt oma kogemustest rääkima.

Peale selle, et võltskontode abil keelitatakse inimesi liituma tasuliste teenustega, on küberpsühholoog Monica Whitty paljastanud oma teadustööga, et väga paljud inimesed saadavad raha tutvumisportaalides kohatud inimestele, keda nad päriselt kunagi näinud ei ole. Ainuüksi Inglismaal on nõnda oma rahast ilma jäänud hinnanguliselt 500 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles