Lugeja kirjutab: Eesti naised on ajast ees ja äärmiselt elegantsed

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lugejamängu raames saime kirja Inglismaal elavalt eestlannalt, kes kiidab Eesti naiste head stiilitaju ja moekust.

Olen mitmeid aastaid elanud abielu tõttu Inglismaal ja ootan igatsedes aega, kui tuleme jäädavalt tagasi. Igal talvel ja igal suvel, kui Eestisse tulen, on hinges suur ärevus, et kas panen moe osas jalle mööda? Eestisse peab juba lendama ilusates riietes. Teisiti ei saa, sest enesetunne ei lase lihtsalt muudmoodi koju tulla!

Mitte kunagi ei või ette arvata, mis suunas Eesti naiste mood läinud on, sest Eesti naised on ajast ees ja äärmiselt elegantsed. Eesti naised kannavad palju valget, mis annab neid ümbritsevatele inimestele palju energiat. Juba väiksena vaatasin, et Tartus ja Tallinnas käidi eriti ilusasti riides. Ka suviti Abja-Paluojal käies jäi silma naiste hea mood ja stiil - seal tehti lausa ise riideid! Ja veel milliseid! 

Tundub, et nii mõnigi eestlanna väldib maailma vallutanud kohutavat vatitekki, mida kutsutakse talvejopeks ja mis teeb naised jämedateks mardikateks. Londonis olen linnapildis neid sel sügisel juba märganud. Kohutav. Need tuleks minema visata. 

Kui Londonis on kõik naised tumedates riietes ja sukkades ning näevad tööle minnes välja kui nunnad, siis Eesti naistel on õnneks säilinud naiselik stiil. Inglannad kardavad konkurentsi, eestlannad aga hea meelega arendavad oma stiili.

Sel suvel märkasin, kui erinevad on vanema põlvkonna naised Eestis ja Inglismaal. Eestis näevad ka vanemad prouad endiselt naiselikud välja, aga Inglismaal ja Saksamaal on nad tihti riides nagu mehed. Eesti naisele ei saa mitte mingil juhul selga toppida rohelist vatijopet ja pükse, aga Londonis ja Saksamaal on mehelik riietumisviis eriti vanema põlvkonna seas moes. Inglanna jalutab oma koera linnatänaval kummikutes, eestlanna paneb kummikud jalga vaid seenemetsa minnes. Muidugi on ka Inglismaal jatkuvalt Thatcheri stiili järgijaid, näiteks läksime ühel päeval kirikusse ja kõik naised olid riides nagu Margaret Thatcherid. Tere, elegantsed kaheksakümnendad! 

Eestis olid kaunid heegeldatud kampsunid moes juba aastakümneid tagasi, Inglismaale jõudsid need alles hiljuti. Eesti on alati olnud ajast ees. Mine Eestis teatrisse või kontserdile ja näed, mis on naiselik ja millised võiksid olla kõik maailma naised.

Eestis on aga üks probleem: juuksed. Noortel maameestel neid lihtsalt pole ja naistel nii maal kui linnas on juuksed kellegi kurja käe poolt ära rikutud. Lugesin hiljuti, et Eestisse saadetakse kehvema kvaliteediga mähkmeid ja kohe käis peast läbi mõte, et ju siis saadetakse Eestisse ka kehvema kvaliteediga juuksevärve! Ida-Euroopalikke. Punaseid, süsimusti, selliseid, mida Inglismaal ei näe. Eestlannad võiksid oma ilusate loomulike juuksevärvidega olla maailma tipus ja paljud ongi. Ülejäänud eestlannad võiks oma juuksed kas hästi lõigata lasta ja/või värvida kvaliteetsemate, tumeblondide (või ilusate pruunide) toonidega nagu mujal Skandinaavias. Aga keegi annab paljudele Eesti inimestele juuste osas halba nõu või on juuksevärvid segatud kes teab kus, aga Eestisse need ei sobi. Selline tunne on, et juuste moes vaadatakse ja jäljendatakse üksteist, selle asemel et vaadata rahvusvahelisi trende. Aga see käib vaid mõnede inimeste kohta, enamik naisi peaks olema rõõmsamalt enesekindlad ja uskuma ning teadma, et eestlannad ise ja ka Eesti mood on üldiselt väga ilus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles