Emmehoroskoop: tundlikud ja kunstilembesed Kalad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kalad

20. jaanuar – 18. veebruar

Hoolitsus

Kaladest emmel on kuldne süda ja ta on väga kaastundlik. Teda kohe tõmbab laste poole ja ta külvab nad üle tingimusteta armastusega. Kalad ei usu, et lapsed võiksid midagi valesti teha ja nii on nad alati valmis, et lapsi lohutada, hellitada, julgustada ja tunnustada. Mõned Kaladest emad tõstavad oma lapsed kõrgele pjedestaalile ja ülistavad iga hetke, mille saavad koos oma järglastega veeta. Sellise imetluse taustal, mis mõnikord võib minna ka liiale, arenevad nende lastest väga kõrge enesehinnanguga täiskasvanud. Kuigi mõned Kala-naised mängivad abituid lillekesi, tuleb neiski lapsi kaitses esile tõeline emalõvi. Kalade lähedasi pole mõtet torkida. Nad on väga kaitsvad ja hoiavad oma kallimaid iga hinna eest. Vähemalt teavad lapsed alati, et ema on nende jaoks olemas.

Loomingulisus

Neptuuni juhtimisel on Kalad suured unistajad. Sul on kunstniku hing ja suhtud kirglikult nii muusikasse, sisekujundusse, toitu, moodi (eriti kingadesse) kui kõiksugu teistesse sensuaalsetesse hüvedesse. Tutvustad oma lastele juba varakult erinevaid muusikalisi žanre ja  head maitset. Tahad, et nad õpiksid kultuuri tundma ja julgustad neidki oma andeid arendama ja end loominguliselt väljendama. Käite koos näitustel, teatris ja kontsertidel, aga üle kõige meeldib sulle tantsida. Kui tunned, et pinged kasvavad üle pea, keera muusika põhja ja hakake lastega saba keerutama. Tundlikkus esteetilise välimuse suhtes tingib näiteks selle, et pakid oma kingitused ise ja teed sinna juurde ka kauni käekirjaga kaardi, mis tänapäeval mõjub eriti nooblilt. Samas õpetad oma lastele, et raamatut ei maksa hinnata selle kaante järgi.

Manipulatsioon

Foto: Scanpix/Naine24.ee

Oled äärmiselt tundlik ja oskad teiste tunnetega arvestada, aga paraku oled ise kergesti haavuv. Selle asemel, et otse välja öelda, mis viga, oled tihti passiivagressiivne ja kipud lähedastega manipuleerima. Kaladest ema salarelv on süütunne, mida ta kasutab liiga lõdva randmega. Kuigi kõigile on selge, et midagi on valesti, sisistad ikka läbi hammaste: «Kõik on korras.» Sinu jaoks on tegu kõigest haavatud ego poputamisega, aga tegelikult on sel laastav järelmõju. Lapsed näevad, et su sõnad ja teod ei ühti ja seetõttu võivad nad endagi tunnetes (või sinus) kahtlema hakata. Tulemuseks on see, et lapsed hakkavad su sõnade paikapidavuse testimiseks sind proovile panema. Vanemana pead siiruse nimel rohkem vaeva nägema. Ega lapsed ei ole lollid, nad näevad sind väga hästi läbi. Kui nad tunnetavad, et tekitad neis meelega süümepiinu või karistad neid mossitamisega, siis hakkavad nad paratamatult sinust eemale hoidma. Tahad, et nad armastaksid JA austaksid sind? Siis ütle, mida mõtled, ja mõtle, mida ütled.

Napakus

Loomingulisuse ja hulluse vahel on õhkõrn piir ja olgem ausad: mõnel juhul lähed sellest üle. Sul on loomulik tõmme kõige alternatiivse ja erilise järgi. Sinu enda jaoks on see muidugi normaalne ja mõistetav, kuid lapsed võivad piinlikkust tunda, kui ilmud kooli lehmakostüümis või turban peas. Ära imesta, kui nad teevad, nagu ei tunneks sind. Lisaks sellele võib olla, et kuna sa ei tunnista isikliku elu piire, tunnevad lapsed su intiimelu vastu liiga suurt huvi. Unustad end klatšima ja lähed jutuga nii hoogu, et ei arvesta laste kõrvadega, rääkides neile selliseid asju, miks peaks jääma vaid täiskasvanute vahele. Kaladel on ka kalduvus kergesti nutma puhkeda ja kuigi laste ees nutmises pole midagi halba, ei tohi sa kohelda neid kui psühholooge. Ohvrimentaliteedi tõttu tahaksid palju kurta, aga ole ettevaatlik, et sa ei teeks seda laste juures. Sa ju ei taha, et nad õpiksid sinu eeskujul kõigis oma hädades teisi süüdistama?

Kuulsaid Kaladest emasid: Kristen Davis, Camryn Mannheim, Cindy Crawford, Ali Larter, Dina Manzo, Rachel Weisz.

Allikas: momstrology.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles