Ühe ema kiri oma poja tulevasele naisele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Emad tahavad ikka oma poegi kaitsta, aga mõni ema mõtleb poja tulevaste naiste peale juba siis, kui poeg on alles noor. 

Üks ema kirjutas oma tulevasele miniale lausa kirja, vahendab MSN.com. Kiri on järgmine:

«Tüdrukule, kes kunagi läheb minu pojaga välja: tea, et sa tunned huvi inimese vastu, kes on minu jaoks väga oluline. Mu elu tegi täieliku pöörde, kui mu ellu saabus poeg ja miski polnud pärast seda enam endine. Kui ma vaatan teda, siis ma näen vaid minevikukaadreid kallistustest, siirast rõõmust ja superkangelastest. Kuigi ma soovin talle vaid head, tean ma ka seda, et ta peab kasvamiseks ja õppimiseks tegema vigu. Siiski... mulle teeks tohutult haiget, kui keegi teeks mu pojale haiget või kasutaks teda ära.

Ma tean, et sinagi olid kunagi kellegi kallis beebi. Tõenäoliselt on kusagil keegi, kes ei saa rahulikult magada, sest sa oled mu pojaga kohtingul. Sa oled kellegi pisitütar, keegi tegi sulle kunagi hoolikalt soenguid ja imetles sind oma kätel magama pannes. Ma tean sinu väärtust. Ma tean, et sul on ilmselt hea süda, mis suure tõenäosusega jätab löögi vahele, kui mu poeg sind vaatab.

Ma ei hooli sinu minevikust, nahatoonist või majanduslikust olukorrast. Ma tean, kui palju piinlikkust võib see valmistada, kui mõni ema arvab, et naine pole tema poja jaoks piisavalt hea. Tegelikult ma olin küll piisavalt hea, kuid selle mehe ema kalk kriitika ja negatiivne suhtumine panid mind aastateks endas kahtlema. Ma ei teadnud oma väärtust ja mu enesekindlus sai kõva löögi. Mul vedas, et nii läks, sest muidu poleks ma kohtunud oma abikaasaga. 

Naised ei ole teineteise vastu õelad vaid keskkoolis. Igas vanuses naised suudavad teistes tekitada kohutava enesetunde. Aga mina ei taha sinule seda teha. Ma usun, et olen olnud oma pojale heaks eeskujuks ja austan teda ning tema otsuseid. Kui tema arvab, et sa oled piisavalt eriline, et tuua sind koju ja tutvustada oma vanematele, siis ilmselt oled sa üks väga vinge tütarlaps.

Ja kui teie suhe peaks valmistama talle südamevalu, siis vähemalt astub ta edasi targemana. Igatahes annan ma sulle edasi head sõnad, mida kuulsin oma ämma suust: minu kodu on ka sinu kodu ja sa oled alati siin teretulnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles