Pilguheit parfüümimaailma: november lõhnab nooblilt

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uutes lõhnakokteilides leidub palju külluslikke, aga ka grammike mahlaseid noote.

DKNY My NY rütm mõjub sama muretult, eklektiliselt ja kirglikult nagu suurlinn New Yorkki. Selles on tunda vaarikat, roosat pipart, jasmiini, vanilli, muskust.

Bossi värskes, klaaris ja leebes Ma Vie Pour Femme’is segunevad kaktuseõie virgutavalt modernne, roosade õite buketi ja roosinupu naiselik ning seedripuu soe turvaline noot.

Giorgio Armani magusalt mustsõstranektarine, roosine ja vaniljene Si sai kõrvale algvariandist jõulisema ning kirglikuma Si Intense’i, kust kumavad läbi ka mandariin, neroli, patšuli ja puit. Ainuüksi musta-kuldsega pakend annab selle luksuslikust loomusest aimu.

Guerlaini väikesest mustast kleidist inspireeritud La Petite Robe Noire sai pidulikuma ja võrgutavama õe Couture. See tähendab, et parfüüm võtab nüüd maani musta õhtukleidi kuju, kuhu on tikitud vaarikat, õuna, kirssi, mustsõstart, värskeid lillenoote ja puulõhnalisi varjundeid.

Lady Gaga uus lõhnaseiklus Eau de Gaga on ühtaegu värske, julge ja müstiline, siiski rafineeritum kui tema esimene parfüüm Fame, mille vedelik oli mustjas, kuid õhus «pihustus» läbipaistvaks. Alguses tabab nina kosutav laimipahvak, järgnevad külluslikud puidu-lillearoomid.

Gucci esitleb signatuur-parfüümvee Première nõtkemat, õrnemat ja vaoshoitumat tualettvett. Pudelisiluett järgib originaallõhna, kokteil selles on sillerdav ja värske, koosnedes kirgastest lilledest ja särtsakatest tsitrusenootidest – nagu valataks klaasi külma šampanjat. Lõppakord paelub soojade naha-, patšuli- ja muskusearoomidega.

Juicy Couture’i dekadentlik ja glamuurne eliksiir Viva la Juicy Gold Couture kütkestab mahlakate metsamarjade ja tulikuuma sulakaramelli aroomidega.

Lancóme’i La Vie Est Belle (e.k elu on ilus!) L’Absolu de Parfumi soojas ja väljapeetud lõhnakoosluses kohtuvad kahkjas iiris, jasmiin, apelsiniõied, peenes põhjas aga annab tooni patšuli.

Diori J’Adore’i, mille reklaamplakatitel säras ka Carmen Kass, täiendab nüüd kuldsem, ekstravagantsem ja sädelust täis L’Or. Lummavas segus on muu hulgas haruldased Centifolia roos ja Royal jasmiin, mida kasvatatakse üksnes Diori lõhnamajale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles