Kõrvitsa-jogurtiruudud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mari-Liis Ilover

Toidublogija ja Kalamaja Kokaklubi eestvedaja Mari-Liis Ilover soovitab maitsvat ja tervislikku kõrvitsakooki.

Suus meenutab küpsetis siidist juustukooki, ent tänu Kreeka jogurtile on see kalorivaesem. Mandlitest põhi teeb selle sobivaks ka neile, kes väldivad nisujahu. Valget suhkrut ei ole koogis üldse, magustajaks on hoopis vahtrasiirup.

Valmis kõrvitsapüree puudumisel saad selle hõlpsalt valmistada: lõika kõrvitsast mõned sektorid, puhasta seemnetest. Aseta ahjuvormi, koor allpool, kata fooliumiga ja rösti 180-kraadises ahjus 45 minutit. Tõmba koor pealt ära ja püreesta viljaliha.

Mandlipõhjaga kõrvitsa-jogurtikook

Põhi:

•    200 g mandlijahu

•    3 sl mahedamaitselist õli

•    50 ml vahtrasiirupit

•    1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut

•    noaotsaga soola

Kate:

•    3 muna

•    2,5 dl kõrvitsapüreed (maitsvam on muskaat- või pähkelkõrvits)

•    2,5 dl Kreeka jogurtit

•    50 ml vahtrasiirupit

•    3 (kuhjata) sl maisitärklist

•    1 tl jahvatatud kaneeli

•    0,5 tl uhmerdatud vürtspipart

•    1 tl värskelt riivitud või jahvatatud ingverit

•    1/4 tl riivitud muskaatpähklit

•    noaotsaga soola

•    kaunistuseks mandleid ja kaneeli

Sega kõik põhja ained. Kata kandilise u 20 x 25 cm ahjuvormi põhi küpsetuspaberiga. Laota sellele segu, vajuta kätega ühtlaseks. Küpseta 170-kraadises ahjus 7–8 minutit. Tõsta ahjust välja.

Katteks klopi munad lahti ja sega vispeldades hulka ülejäänud ained, nii et moodustub ühtlane segu. Vala see põhjale ja küpseta kooki 170 kraadi juures u 35 minutit, kuni kate on tahkunud ega võdise. Lase toasoojas jahtuda ja hoia vähemalt 3 tundi külmkapis. Lõika ruutudeks, kaunista hakitud mandlite ja kaneeliga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles