Ricotta täidisega kanafilee
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ees on ootamas pikad ja pimedad talvepäevad, aeg mil vajame keha ja meele turgutamiseks mõnusaid vürtse ning pisikuid eemal hoidvaid küüslauku, mett ja sidrunit. Toidublogija Kerlin Ledis soovitab vürtse ja ürte julgemalt kasutada, need muudavad ka kõige tavalisema roa särtsakamaks ning rikkalikumaks.
Ettevalmistusaeg 15 min
Küpsetusaeg 10-15 min
Vajad (4-le)
· 1 pakk kanafilee minutipihve
· 4 laiemat viilu toorsinki
· 150 g ricottat
· 1 küüslauguküüs
· 1 laim
· 1 tšilli
· punt koriandrit
· 1 spl vedelat mett
· soola
· praadimiseks õli
Maitsesta kanafilee minutipihvid mõlemalt poolt soolaga. Täidiseks sega omavahel ricotta, purustatud küüslauguküüs, laimi mahl ja riivitud koor, tükeldatud tšilli, hakitud koriander ja mesi. Maitsesta soolaga. Jaga täidis 4 filee vahel, keera fileed rulli ja ümbritse rullid toorsingiviiluga. Vajadusel kinnita tikuga. Pruunista rullid kuumal pannil õlis ning pane ahju 200 C juurde 10-15 minutiks järelküpsema.