Kana-seesami ampsud
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ees on ootamas pikad ja pimedad talvepäevad. Aeg, mil vajame keha ja meele turgutamiseks mõnusaid vürtse ning pisikuid eemal hoidvaid küüslauku, mett ja sidrunit. Toidublogija Kerlin Ledis soovitab vürtse ja ürte julgemalt kasutada, need muudavad ka kõige tavalisema roa särtsakamaks ja rikkalikumaks.
Valmistusaeg 20 min
Vajad (4-le)
· 2 pakki kanafileehakkliha
· 1 munavalge
· 2 spl kergelt röstitud seesamiseemneid
· 1 spl sojakastet
· 2 cm jupp ingverit
· 2 küüslauguküünt
· punt koriandrit
· soola
· praadimiseks õli ja seesamiõli
· serveerimiseks magusat tšillikastet
Sega kanafileehakkliha, kergelt lahti klopitud munavalge, seesamiseemned, sojakaste, kooritud ja hakitud ingver, pressitud küüslauguküüned ning hakitud koriander. Maitsesta vajadusel soolaga. Veereta märgate kätega sobiva suurusega pallid ning prae kuumal pannil õli ja seesamiõli segus kuldpruuniks. Serveeri kuuma või külmana magusa tšillikastmega.