Aasta naine 2014 on Reet Aus, aasta noor naisettevõtja Kriss Soonik-Käärmann

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

BPW Estonial ehk Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsioonil on kombeks tunnustada ettevõtlikke naisi, kes on oma tegevusega eriliselt silma paistnud. Tänavu pälvis aasta naise tiitli keskkonnasäästlik moedisainer Reet Aus ning aasta nooreks naisettevõtjaks nimetati pesudisainer Kriss Soonik-Käärmann.

BPW Estonia tunnustuse osaks sai Reet Aus seetõttu, et on võtnud oma eesmärgiks moetööstuse kahju keskkonnale vähendada. Ta on ka silmapaistev teatri- ja filmikunstnik, Eesti Kunstiakadeemia teadur, rõivakaubamärkide looja ja ettevõtja, kes on üles astunud maailma moenädalatel ja näitustel. Reet Aus on Eesti disainerite liidu juhatuse liige ja Eesti Lavastuskunstnike Liidu liige.

Aasta nooreks naisettevõtja tiitli pälvinud Kriss Soonik-Käärmann tseremoonial osaleda ei saanud, kuid sõnas oma videopöördumises, et on tunnustuse üle äärmiselt tänulik. Seda, kuidas keegi oma äri pidama peaks, ei taha Kriss Soonik-Käärmann kellelegi öelda, kuid tal on tavaks rääkida oma teekonnast ja loota, et see innustab ka teisi noori naisi oma ettevõtet looma.

Kriss Soonik-Käärmann on Londonis elav noor ja andekas pesudisainer, pesubrändi Kriss Soonik Loungerie looja ja omanik. Tema pesubränd on valitud Suurbritannia CoolBrands nimekirja, mis tunnustab kõige lahedamaid, innovaatilisemaid ja omanäolisemaid brände turul. Krissi kollektsioone müüakse täna pesubutiikides 15 riigis ning tema unikaalsele loomingule on tekkinud austajaid üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles