Emmehoroskoop: Kaljukitsest ema kasvatuse plussid ja miinused

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kaljukits

22. detsember – 19. jaanuar

Tugev tööeetika

Kaljukits toob leiva lauale. Tal on uskumatu jõud, mis hoiab kõike koos ja aitab tal raskustest üle olla. Tänu sellele on Kaljukitse pere majanduslikult hästi kindlustatud ja katus pea kohal. Ta oskab raha teenida ja selle nimel pingutada. Kindla tööeetika tõttu võib vabalt olla, et Kaljukitsest naine on karjerist, kes teenib oma mehest rohkem. Samas oskab ta ka kodus reegleid kehtestada ja distsipliini hoida. Kaljukits ei karda öelda «ei», sest ta teab, et pikas perspektiivis on see lastele hädavajalik. Sama põhimõtte järgi elab ta ka oma elu, rühkides järjepidevalt ja kangekaelselt mäest üles. Ta on osav strateeg, kel on vähemalt kümme käiku ette läbi mõeldud. Tänu sellele on ka tema lastel edukas tulevik. Laste nimel võib ta end hingetuks rabada, peaasi, et neil oleks kõik kõige parem olemas, riietusest hariduseni välja. Parimal juhul õpetab ta sellist töökust oma lastelegi.

Kindlad väärtused

Traditsioone väärtustava sodiaagimärgina oled äärmiselt kohusetundlik ja mõistad ajalugu. Sulle pakuvad suurt huvi sugupuud ja oma pärimuse uurimine. Kas teadsid, et ka «Sõrmuste isanda» triloogia autor J.R.R. Tolkien oli Kaljukits? Sulle meeldib korraldada suguvõsa kokkutulekuid ja oma nime edasi pärandada. Kui su esivanemate seas on olnud mõni tuntud isik, siis räägid sellest hea meelega kõigile, kes kuulata jaksavad. Isegi siis, kui su poliitilised või religioossed vaated erinevad eelkäijatest, lood oma traditsioonid, mida teisedki suure hindavad. Enamasti jäävad Kaljukitsedest naised oma emaga väga lähedaseks ka täiskasvanueas. Isegi siis, kui su vanemad on veidi peast põrunud, oled nende jaoks ikka olemas, sest su suurim hirm on neid alt vedada. Tahad, et nad oleksid sinu üle uhked ja õpetad ka oma lastele, et vanemaid peab austama.

Liiga tõsine

Kannad kogu maailma raskust oma õlgadel, aga kas see on ikka vajalik? Ei, kulla Kaljukits. Laste kasvatamises on isegi palju, mille pärast muretseda, aga samas pakub see võimalust veidi vabamalt võtta. Sa ei saa oma kohusetundlikku loomust muuta, aga sa ei pea iga pisiasja pärast põdema. Su pidev ohkamine ja murelik loomus mõjutab lastegi tuju ja mitte heas mõttes. Neile jääb mulje, et elu on jube raske ja kannatusterohke ning see võib kahjustada nende eneseusku. Ära unusta, et sina oled nende suurim eeskuju. Võiksid neile rohkem näidata oma rõõmsat poolt. Lisaks kipud mõnikord olema liiga range. Sul on lastele väga suured ootused, aga võiksid meeles pidada, et reeglid on üldised juhised – neid ei tohiks kasutada hirmu külvamiseks. Mõnikord lapsed eksivad, saavad koolis halbu hindeid või söövad midagi ebatervislikku. Maailm ei saa sellest otsa. Sa oled väga arukas, võiksid lasta neil oma vigadest õppida, selmet üle reageerida ja ennast süüdistada. Lapsed peavad teadma, et ema armastab neid alati, ükskõik, mis peaks juhtuma. Mõned Kaljukitsed on suured musitajad ja kallistajad, aga teistele ei meeldi see üldse. Kui füüsiline lähedus tekitab sinus ebamugavust, siis ära muretse – ka ühekäeline õlapigistus on parem kui mitte midagi. Sa ei peagi olema oma laste parim sõber, aga kalk ei tohi samuti olla. Ära unusta, et oled ikkagi nende emme!

Staatuse kinnisidee

Su lapsed käivad eliitkoolis, mängivad tennist ja katavad mängutoa seina diplomitega. Väga kena. Aga kas nad on ikka õnnelikud? Võib juhtuda, et saavutustejanus oled selle ära unustanud. Sinu uhke kodu on hästi sisustatud, aga mitte kõige lastesõbralikum… või lõbusam. Heas maitses pole muidugi midagi halba, aga pane tähele, et sa ei suruks oma ülepingutatud eelistusi lastele peale. Vastasel juhul võivad lapsed teha trotsist kõik vastupidiselt sinu soovidele ja kasvada näiteks rämpstoidusõltlasteks. Sulle meeldib kord ja plaanimajandus, aga see võib hävitada pereelust vajaliku spontaansuse. Ära röövi lastelt nende lapsepõlve, nad ei pea käima igas ringis ja trennis, mis nende päevaplaani ära mahub. Võimalik, et võrdled end teiste vanematega ja tahad neid igal juhul üle trumbata. Emadus on põnev teekond, mitte võistlus. Nagu öeldakse, tipus on üksi igav – eriti emadel. Võta veidi rahulikumalt ja võid avastada, et teiste naiste seltsis on väga tore olla.

Kuulsaid Kaljukitsest emasid: Christy Turlington Burns, Michelle Obama, Kate Moss, Amanda Peete, Annie Lennox, Kyle Richards, Gypsy Rose Lee, Donna Summer, Tina Knowles.

Allikas: momstrology.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles