Seitse märki, et sõbranna kasutab sind ära

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kooli ajal on lihtne sõprussuhteid luua ja pole harvad korrad, kui ühel noorel tüdrukul on lausa mitu parimat sõbrannat. Ent mida vanemaks me saame, seda lihtsam on kindlaks teha, millised suhted on midagi väärt ja millisel juhul kasutatakse sind lihtsalt ära.

YourTango pani kirja seitse märki, mis aitavad kindlaks teha, kas sõbranna kasutab sind ära või mitte.

1. Ta helistab vaid siis, kui tal on midagi vaja, kuid ei vasta sinu kõnedele, kui sina talle helistad

Meil kõigil on halbu päevi, kui tööl ei lähe hästi, tülitseme kallimaga või juhtub midagi muud negatiivset. Sellistel päevadel on hea pöörduda sõbrannade poole, kes klaasi veini kõrval on valmis sind ära kuulama. Aga kui sõbranna ei vasta oma telefonile ja saab pahaseks neil kordadel, kui tema helistab sulle ja sina ei vasta, siis pole tegemist õige sõbrannaga.

2. Teda saadab pidevalt draama

Ühel päeval kurdab ta sulle, et ta isa on haigeks jäänud, järgmine päev väidab, et käis kohutaval kohtingul. Nädal hiljem helistab ta sulle, et kurta oma nõmeda ülemuse üle. Sa kuulad, sa toetad, sa annad nõu. Aga asi on selles, et kui üks mure on lahendatud, järgneb sellele kohe teine. See sõbranna ei suuda kunagi olla õnnelik, tundub, et ta ei tahagi olla õnnelik, sest ta justkui otsib ise pidevalt probleeme.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: Sacnpix

3. Ta ei võta tavaliselt su nõu kuulda

Kas oled tähele pannud, et see sõbranna läheb ikka ja jälle oma mehe juurde tagasi, kuigi mees ei kohtle teda hästi? Mees kasutab teda seksuaalselt ära, jätab ta maha, siis hakkab tal aga igav ning ta helistab uuesti sõbrannale, et suhe taas kokku lappida. Kui mees sõbranna maha jätab, helistab sõbranna sulle. Seda võib juhtuda mitu korda. Sina oled tema emotsionaalne tugi - sa kuulad teda, annad talle nõu ja loodad, et ta on edasi minnes targem. Aga ei ole, sest nädal hiljem helistab ta sulle uuesti sama murega. Sellised inimesed ei tahagi probleemidele lahendusi leida. Nad tahavad lihtsalt lõputult viriseda.

4. Tal kulub palju aega, et su sõnumitele vastata

Sa tead, et sõbrannal on telefon igal pool kaasas, ometi kulub tal tohutult palju aega, et su sõnumitele vastata. Üldiselt vastab ta neile ka vaid siis, kui ta tahab sinult midagi saada või kui temal on sulle midagi rääkida. Ilmselgelt on tema elu ju sinu omast tähtsam. 

5. Pole oluline, mida sina oled läbi elanud, sõbranna kogemused on kordades hullemad

Sõprus ei ole võistlus. Kui su elus on midagi halvasti, siis sa ju ei taha, et keegi teine teeks su tundeid maha ja väidaks, et tema on palju hullemat läbi elanud. Sellistel hetkedel tahad vaid kaastunnet. Aga tavaliselt on nii, et kui sinu kaaslane jätab kohtingule tulemata, väidab sõbranna, et teda peteti. Kui sind on petetud, ütleb sõbranna, et teda peteti ja jäeti maha. Lõpuks muutub see nii tüütuks, et sa ei tahagi enam temaga suhelda.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

6. Tema liigub läbi elu tempokalt ja eeldab, et ka sina teeksid sama

Inimesed, kes ei tunne sinu kordaminekute üle rõõmu, ei ole su tõelised sõbrad. Seda on näha nende silmadest, kui teatad neile, et oled kihlatud, rase või said ametikõrgendust. Nad naeratavad, kuid see naer ei jõua nende silmadesse. Sellised sõbrannad ei tunne rõõmu ka siis, kui ütled neile, et oled lõpuks leidnud omale kallima. Nad võivad olla armukadedad ja öelda kibestunult, et teie suhe ei pea kindlasti kaua vastu. 

7. Ta alustab sageli uusi asju, kuid ei vii neid lõpule ja süüdistab teisi oma läbikukkumistes

Kas selline käitumine tuleb tuttav ette? Kas sul on sõbrannasid, kes alustavad sinuga koos dieeti, kuid ei suuda seda järgida ja saavad pahaseks, kui sina võtad viis kilo alla? Või hakkab ta näiteks tööd otsima ja annab alla, kui esimesest kohast ei helistata talle tagasi. Taolised inimesed viivad harva oma alustatu lõpule. Nad annavad kiirelt alla selleks, et tõestada teistele, et «näe, ma ju ütlesin, et ma ei saa hakkama». Need inimesed pole üldiselt õnnelikud. Neid teeb õnnelikuks vaid see, kui nad saavad sinu elust rõõmu ja elujõu välja imeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles