Nõuandeid emadele, kelle rinnad on keskmisest suuremad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi imetamine võib kõigile naistele probleeme tekitada, on see eriti keerukas ettevõtmine neile, kelle rinnad on keskmisest suuremad. Esiteks muutuvad rinnapiima tõttu niigi suured rinnad veel suuremaks. Teiseks tuleb leida imetamiseks asend, mis on mugav nii sinu kui lapse jaoks.

Õnneks oskavad imetamisnõustajad nõu anda ka neile naistele, kelle rinnad on suuremad ja kelle jaoks võib imetamine olla raskem, kirjutab The Stir.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

1. Eksperimenteeri erinevate asenditega

Kuigi mugava imetamisasendi leidmine võib olla keeruline, pole see kindlasti võimatu. Üks võimalus on lapse pead käega altpoolt toetada, et emal oleks last lihtsam suunata. Sel viisil on kerge ka last teise käega oma süles hoida või toetada laps padjale. Teine võimalus on hoida last oma küljel nii, et laps oleks näoga suunatud ema rinna poole. Eksperdid nimetavad seda «jalgpalli haardeks». Kolmas moodus on paljude jaoks neist kõige lihtsam: lama lihtsalt imetamise ajal külili, sel viisil ei pea sa imetamise ajal last hoidma.

2. Jälgi, et rind last ei lämmataks

Suurte rindadega on üheks ohuks see, et rind võib lapse hingamisteid blokeerida ja laps ei saa normaalselt hingata. Õnneks on sellele lihtne lahendus: aseta pöial rinnal nibuvälja lähedusse seal, kus on lapse nina ja lükka oma rinda veidike eemale. Sel viisil saab beebi normaalselt hingata.

3. Vähenda nahaärritust rindade all ja vahel

Piima täis rinnad võivad ajada higistama, seega tuleks jälgida, et higi ei koguneks nahavoldikeste vahele. Kasuta näiteks talki või beebipuudrit, kanna seda nahale vatitupsu või riidetüki abil (ära raputa puudripurki, sest sa võid puudrit kogemata sisse hingata). Kui sul esineb nahalöövet, pöördu arsti poole, kes oskab soovitada spetsiaalseid puudreid või kreeme.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

4. Enneta selja- ja õlavalu

Kuna rinnad võivad imetamise ajal olla suuremad ja raskemad, võib naistel esineda valu õlgades või seljas. Ent valu võib tekitada ka ebamugav imetamisasend. Selle vältimiseks sea endale selja toeks patju ja toeta ka last patjadele, et sa ei peaks teda imetamise ajal kätel hoidma. Imetamise ajaks võid ka rindade alla panna padja või teki, mis pakub rindadele lisatuge.

5. Leia õiges suuruses rinnahoidja

Suure rinnapartiiga naistel võib olla keeruline leida õiges suuruses rinnahoidjat, eriti sellist, mis on mõeldud imetavale emale. Ometi on paras rinnahoidja äärmiselt vajalik, sest vales suuruses rinnahoidja võib avaldada rindadele survet ning põhjustada seljavalu. Kui sa ei leia poest sobivat rinnahoidjat, vaata netipoodides ringi. Paljud tootjad pakuvad rinnahoidjaid, mis on mõeldud suuremate rindadega ja imetavatele naistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles