Kümme armastusega seotud asja, mida mõistavad vaid introverdid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas sina oled enda arvates introvertne inimene? Või oled suhtes introverdiga? Introverdid arvavad sageli, et ektravertsed inimesed ei suuda kunagi mõista, kuidas suhtuvad introverdid armastusse. Selleks, et neil oleks teid lihtsam mõista, pani Lifehack kirja kümme asja, mis iseloomustavad introvertide suhtumist armastusse.

1. Introverdid vajavad vaikset koosolemist kalli inimesega

Introverdid on vaiksed, kuid nende peas olevad hääled võivad olla väga valjud. Sageli võib introverdi armastamine tähendada seda, et sa austad vaikust, mida tema vajab normaalseks toimetulekuks. Introvert ei vaja seda, et teda ümbritsev maailm oleks armastust väljendavatest sõnadest paks. Ta tahab lihtsalt sinuga vaikuses olla. 

2. Introverdid on armastuse nimel valmis oma mugavustsoonist välja astuma

Introverdid on võimelised pingutama ja jätma mõnikord mulje, et tegemist on ekstravertse inimesega. Ent seda on nad valmis tegema vaid nende nimel, keda nad armastavad. Kui introvert nõustub sinuga mõnele rahvarohkele peole tulema, ürita kuidagi talle selle teene eest tasuda. Võib-olla tahaks ta järgmisel päeval vaikselt kodus olla ja sinu kaisus mõnuleda. See aitab tal patareisid laadida, et järgmine kord jälle oma mugavustsoonist välja astuda.

3. Introverdid avavad oma südame vaid kõige erilisematele inimestele

Kui introvert on sinu välja valinud, siis ta on juba otsustanud, et sa oled riskimist väärt. Ta on valinud sinu, et näidata sulle oma tõelist olemust. See muudab introverdi haavatavaks, kuid mõne inimese nimel on ta nõus seda tegema.

4. Introverdid hindavad kuulamist

Kuulamine näitab, et sa armastad teda. Introverdid kaaluvad hoolikalt oma sõnu enne, kui nad need välja ütlevad. Kui ta on sulle midagi rääkinud, siis võid kindel olla, et see on tema jaoks 100 protsenti tõde. Introverdid ei suhtu sõnadesse kergekäeliselt. Kui ta räägib sulle midagi olulist, tea, et ta on selle oma peas tuhandeid kordi hoolikalt läbi mõelnud. Introverdid on väga head kuulajad ja neile meeldib, kui mõnikord ka neid kuulatakse.

5. Introverdid ei taha jätta muljet, et nad suhtuvad armastusse kõrgilt

Kui armastad introverti, siis võib sulle jääda mulje, et oled tema maailmas justkui väike sissetungija. Introvertidel võib vabalt olla täiesti oma universum, kus on neil mugav eksisteerida. Kui ta on sinuga loonud tugeva sideme, võta teadmiseks, et introvert ei unusta seda kunagi. Ta on valmis riskima vaid üksikute inimeste nimel. Introverdid ei varja suuri saladusi, nad lihtsalt mõtlevad ja analüüsivad oma elu. See on osa neist.

6. Introverdid armuvad sageli ekstravertidesse

Introverdid imetlevad ja kadestavad ekstraverte. Nad imetlevad seda, kuidas ekstraverdid suudavad teisi võluda. Nende jaoks tundub võõrastega suhtlemine olevat midagi ääretult lihtsat. See on ka põhjuseks, miks ekstraverdid on introvertide jaoks nii ligitõmbavad. Samas on see nende jaoks ka natuke ähvardav. Introverdid näevad ekstravertides midagi, mida nemad kunagi ei suuda saavutada, seetõttu nad kardavad, et ekstraverdid võivad neist kähku tüdineda.

7. Introverdid vajavad mõtlemiseks aega

Introverdid vajavad aega, et oma mõtteid puhastada. Nad valivad oma sõnu suure hoolega. Pea ees vaidlustesse sukeldumine ei sobi introvertidele. Kui introvert saab kõigepealt veidike aega mõelda ja siis oma mõtteid väljendada, võid olla kindel, et ta jääb oma sõnadele truuks.

8. Introverdid tahavad, et neid mõistetakse

Introverdid toetuvad sellele, et armastatud inimesed mõistavad neid. Mõnikord võib juhtuda, et introvert takerdub liigselt oma mõttemaailma. Vahel mõtlevad nad teatud asju ka üle. Kui introvert on suhtes inimesega, kes teda mõistab, siis on tal lihtsam ka end väljendada. Kui miski tekitab tema juures küsimusi, küsi. Introvert hindab seda, et sa paned pisiasju tähele ja ulatad käe.

9. Introvertidele meeldib lõbutseda

See, et introverdid ei saa suurtest rahvakogunemistest lisaenergiat, ei tähenda, et neile ei meeldiks naerda ja lõbutseda. Introvertidel on terav huumorisoon, mis tuleb välja kõige paremini siis, kui introvert on koos inimestega, keda ta usaldab. Vaikne olemus ei tähenda seda, et tegemist on igava inimesega.

10. Introverdid tahavad, et nende ellu kuuluvad inimesed oleksid õnnelikud

Introverdid teavad, et nad on teistest erinevad. Vähemalt nad ise tunnevad seda. Nad ei eelda, et teised inimesed on nende moodi või naudivad samu asju. Nad tahavad teisi vaid õnnelikuks teha. Introvert tahab teada, et ta teeb omalt poolt kõik, et sina oleksid õnnelik ja et temaga koos olemine pakub sulle rõõmu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles