Roheline salat kalkuniliha, kapparite, köögiviljade ja koduse aijoliga

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ragne Värk

Kohvik-restorani Katharinenthal peakokk Marwin Lindeberg pakub välja mõnusa retsepti, mida võiks valmistada kalkunilihast.

Roheline salat kalkuniliha, friteeritud kapparite, köögiviljade ja koduse aijoliga

neljale

Marineeritud kalkunirinnafilee:

  • 400 g kalkunirinnafileed
  • 2 sl vedelat mett
  • 2 sl köömneid köömneid
  • 2 sl Dijon sinepit
  • soola, pipart

Kaste:

  • 75 g majoneesi
  • u 1 tl Worchesteri kastet
  • 0,5 tl valge veini äädikat
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 sl sidrunist pressitud mahla
  • mett või granadillisiirupit
  • soola, pipart

Lisandiks:

  • 50 g kappareid 
  • 4 sl rohelisi ube
  • soola
  • 2 suurt peotäit salatilehti

Marineeritud kalkuniliha valmistamiseks lõika rinnafilee viiludeks. Sega omavahel mesi, köömned ja sinep ning maitsesta. Pane kalkuniliha marinaadi vähemalt paariks tunniks. Seejärel pruunista pannil kalkuniliha, maitsesta soola ja pipraga ning pintselda korra veel üle marinaadiseguga. Küpseta rinnafilee viile ahjus 180 kraadi juures u 15-20 minutit.

Kastme valmistamiseks purusta küüslauguküüned ning sega kokku ülejäänud ainetega. Maitsesta mee või granadillisiirupi ning soola ja pipraga.

Friteeri kappareid kergelt. Seejärel aseta need küpsetuspaberiga laotud ahjuplaadile ning küpseta 180 kraadi juures u 15-20 minutit.

Keeda ube kergelt soolaga maitsestatud vees mõni minut, nõruta. Seejärel aseta taldrikule oad, salatilehed, viilutatud kalkuniliha, kapparid ning kaste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles