Emmehoroskoop: kannatlikud Kaalud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kaalud

23. september – 22. oktoober

Kannatlikkus

Kaaludest ema teab, kui oluline on endale aeg-ajalt puhkust anda. Tema juba pisiasjade pärast ei põe. Tal on maagiline võime sisendada perele tunnet, et kõik on korras. Lapsel oli koolis halb päev? Kaaludest emme torkab põnni nina ette hiiglasliku kausitäie parimat jäätist, viib teismelise ilusalongi lõõgastuma või kostitab lapsi loomaaias käiguga. Talle meeldib oma lapsi pildistada, et siis fotodest kokku panna slaidiprogramme või pildiraamatuid, kus on kõik laste erinevad arenguetapid välja toodud. Kui juhtub, et ta lapsed kritseldavad kriitidega elutoa seinale, peab ema seda nende esimeseks kunstitoeseks ja ei värvi seinamaalingut üle. Nimelt on Kaaludest ema unistuseks, et tema lapsed saaksid maailmas kõike parimal moel kogeda, eelistatult koos oma emaga. Seepärast viib ta neid huvitavatele reisidele või ekspeditsioonidele, et lapsed saaksid võimalikult palju näha, mida on elul neile pakkuda. Mis sest, kui selle nimel peavad lapsed koolist nädala aega puuduma. Kuna Kaalude märk valitseb suhteid, pole talle paarisuhte hindamine probleemiks. Suhe mehega on esikohal ja laste nimel ta end märtriks ei tee. Kohtinguõhtu abikaasaga jätab Kaaludest naine ära vaid siis, kui pisipõnnil on kõrge palavik. Tegelikult on see lastele hea eeskuju, sest suhet peabki väärtustama. Kaaludest naine on daam, mitte mehe teenija.

Hea maitse

Ilunautija ja kunstilembene Kaaludest ema on kultuurne ja väljapeetud. Ta viib oma lapsi muuseumitesse ja näitustele. Tõenäoliselt kuuleb tema laste suust enne «Degas» kui «Gaga». Nad puutuvad kokku kõiksugu kultuuriliselt rikastavate kogemustega, sest emal on palju põnevaid ideid, mille peale teised ei oska tulla. Kaaludest emme peab lapsepõlve pühaks ja tal on oma ettekujutus, milline see täpselt olema peaks. Kuna ta on loomult selline, kes hindab partnerlust, võib juhtuda, et ta riietab oma tütre endaga sobivatesse riietesse. Oma hea maiste pärandab ta ka lastele. Selleks, et lapsed oskaks head elu hinnata, õpetab ta neile väärikat käitumist ja kombeid, kusjuures seda nii ema kui sõbra vaatevinklist. Ta näitab oma pisikesele kloonile, kuidas lilli vaasi panna ja millist laudlina valida, aga see ei tähenda, et ta ei oskaks elust rõõmu tunda. Kaaludest ema võib olla väga muhe ja hea huumorimeelega, kõkutades rõõmuga laste tantsu või keelenäitamise peale. Elu on talle kui imeline seiklus, mida on kõige parem jagada endale lähedaste ja oluliste inimestega.

Ebakõla 

Foto: Scanpix/Naine24.ee

Ühel hetkel oled karm, siis sootuks pehmeke – otsusta ära, Kaalud, kumb sa siis oled? Sul on väga raske nende kahe pooluse vahel õiget tasakaalu hoida. Pead selle nimel ekstra vaeva nägema. Olukord on veelgi raskem, kui sul on rohkem kui üks laps, sest sa võid unustada, et pead oma tähelepanu jagama lastele ühtlaselt. Kuna sa vihkad konflikte, võib juhtuda, et üritad laste karistamist vältida, sest pelgad, et nad hakkavad sind kartma, kui oled liiga range. Kui lapsed satuvad segadusse, võivad nad hakata su kannatust proovile panema. Nad peavad teadma, et sina oled boss, sest siis tunnevad lapsed end turvaliselt. Isegi kui laste ulakused teevad sulle nalja, siis ära näita seda välja, nad saavad sellest valesti aru. Üheks probleemiks võib olla sinu enda kasvatus. Kaks võimalust: sa kas olid pere hurmur, keda kunagi ei keelatud, kuni oli juba liiga hilja; või must lammas, kes üritab siiamaani vanemate vastu mässata. Niimoodi suhtudes võid aga kindel olla, et su laps läheb üle käte ja mingil hetkel ei saa sa temaga enam hakkama. Või vastupidi, temast kujuneb tõsine töönarkomaan. Sa oled unistaja ja mõnikord on sul väga raske oma tähelepanu käesolevale hetkele pühendada. Pole ime, kui jääd imetlema poe vaateakent või kaunist päikeseloojangut ja su mudilane läheb omapäi rändama. Sel ajal, kui sul veel lapsi ei olnud, võisid hilinemist endale lubada, aga nüüd vajavad lapsed rutiini ja kindlustunnet, isegi kui su seltsielu selle all kannatab. Mõnikord on lapsevanemaks olemise piirid sinu jaoks nii hägusad, et unustad end ära ja räägid lastega liiga privaatsetel teemadel. See, et sulle tundub, justkui oleks lapsed su parimad sõbrad, ei tähenda, et sa võiksid neile liiga palju usaldada. Lapsed ei ole psühholoogid.

Snoob

Tahad head muljet jätta ja lähed mõnikord peenutsemisega liiale, unustades, mis on praktiline. Kulutad väga palju raha lasteriietele, et nad näeksid välja nagu ajakirja kaanel. Kallis Kaaludest emme, ära tee oma lastest brändiorjasid. Väga tore, et õpetad neile väärikust ja viisakusreegleid, aga ära õpeta neile upsakust. Kui sa oled liiga pealiskaudne ja hindad vaid väliseid väärtusi, siis saavad sellest õppetunni ka lapsed, kes hakkavad sind jäljendama. Lisaks võivad teised emad sinust eemale hoida, kui pead end nendest paremaks. Pea sellega natuke piiri. Loomulikult tahad oma lastele parimat, aga nad peavad õppima enda eest ise vastutama. Kui sa kannad neile hõbekandikul ette hinnalisi asju, siis jäävad nad ilma väärtuslikest eluõppetundidest, mistõttu on neil keeruline leida teisi võimalusi, kuidas areneda ja muutuda iseseisvamaks. Kõiki lapse soove ei pea täitma - kel janu, sel jalad.

Kuulsaid Kaaludest emasid: Gwen Stefani, Gwyneth Paltrow, Kate Winslet, Ashlee Simpson, Catherine Zeta-Jones, Rosie Pope, Hillary Duff, Sharon Osbourne, Kelly Ripa.

Allikas: momstrology.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles