Emmehoroskoop: Lõvist ema eripära

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lõvi

(23. juuli – 22. august)

Mängulisus

Lõvi on teiste sodiaagimärkidega võrreldes kõige lustlikum ja energilisem emme. Ta on silmatorkav, hell ja paras peoloom, kes jätab oma kaaslaste põskedele ohtralt huulepulgajälgi. Ta ei ole kõigest ema, ta on mängukaaslane. Lõvi lastel on palju kooliväliseid tegevusi. Nad õpivad pilli, käivad tantsimas, tegelevad spordiga, käivad teadusvõistlustel. Ime, et nad üldse magada jõuavad. Tänu sellele kasvavad neist aga avara silmaringiga ja loomingulised inimesed. Lõvist ema paneb krooniku täpsusega kirja kõik laste edusammud, esimesest beebikakast juhilubade saamiseni välja. Lõvi on oma loomult uhke, aga eriti uhke on ta oma võsukeste üle. Nemad on tema suurim saavutus ja ta annab sellest kõigile teada. Vabalt võib juhtuda, et ta veab oma sõbrad-lähedased kodus riiuli juurde, kus on kõik laste auhinnad, karikad ja käsitsi joonistatud emadepäevakaardid vaatamiseks välja pandud.

Juht

Kes on boss? Eks ikka Lõvi-emme. Enesekindel Lõvi võib olla soe ja muhe, aga kui ta peab lapsi piirama, siis ei löö ta risti ette. Lõvi on eluaegne õppija, kes pole kunagi liiga vana, et proovida uusi asju. Oma erakordse tahtejõu ja ambitsiooni pärast on ta lastele heaks eeskujuks ning nad tunnevad end ema seltsis alati turvaliselt. Kas pole tõsi, Lõvi? Isegi siis, kui sul on rahaliselt raske, siis hoolitsed sa selle eest, et lastel oleks kõik olemas. Kui sa tahad midagi, siis ei jääa sa luba ootama, vaid tegutsed oma soovi nimel. Lõvi on loomade kuningas, aga kas teadsid, et emalõvi on see, kes käib jahil? Meie maailmas võib see väljenduda selles, et Lõvist ema leiab mooduse, kuidas kindlustada oma järglastele koht kõige paremas koolis. Sa lihtsalt ei jää rahule eitava vastusega. Samuti ei varja sa elutõdesid oma laste eest, ehk teisisõnu räägid ausalt, kui purju end keskkoolis jõid või nimetad laste privaatseid kehaosi nende korrektsete anatoomiliste terminitega. Laste kaitsmise asemel keskendud pigem nende loovuse julgustamisele, tänu millele neil ei jää aegagi, et pahandustesse sattuda. Hea strateegia!

Enesekesksus

Foto: Scanpix/Naine24.ee

Lõvi märki juhib päike, mis on teatavasti päikesesüsteemi kese. Sestap pole ka ime, et Lõvi ise end maailma nabana tunneb. Aga kes saakski sind selles süüdistada? Teatud määral on see ju lastele hea eeskuju. Liialt palju on naisi, kes alahindavad end ja pole oma kehaga rahul. Probleemiks muutub see siis, kui sa pole enam lihtsalt enesekindel, vaid hakkad oma lapsi teenindajatena kamandama, et sa ise paremas valguses paistaksid. Kas sulle on olulisem see, mis päriselt toimub, või see, mis teistele paistab? Rokkstaarina käitudes võib lastele jääda mulje, et sa ei anangi neile võimalust ise särada. Isegi kui sa ise tahad kuulsaks saada, siis pane tähele, et lastele ei jääks muljet, nagu sa eeldaks neilt sama. Mõnele inimesele piisabki sellest, kui ta on tavaline. Päriselt ka.

Draama

Imestushüüded. Šokiseisundis sosinad. Õudu väljendavad oiged. Nii intensiivselt reageerid sa kõiksugu ilmanähtuste suhtes. Sa armud inimestesse, hobidesse, raamatutesse, millesse iganes. Kui miski sulle prasjagu väga meeldib, on see kõige imelisem asi, mida sa kunagi näinud oled. Ja kui kuskil on midagi valesti või esile kerkib mõni probleem, siis tormad seda kohe lahendama. Mõnikord teed kriisiolukorras sääsest elevandi ja paisutad ise probleemi hullemaks. See põhjustab aga kodus tarbetut kaost. Pidev ülereageerimine tekitab lastes segadust. Rahune maha, kulla Lõvi. See pole maailma lõpp, kui laps unustab kampsuni teatrisse või saab koolis kahe. Paratamatult on sulle omane, et suhtud kõigesse väga suure kirega, aga mõnikord lähed liiale. Sama kehtib ka kõigi nende tegevuste kohta, mille vahel rapsides riskid läbipõlemisega.

Kuulsaid Lõvi-emmesid: Madonna, Halle Berry, Jennifer Lopez, Soleil Moonfrye, Martha Stewart, Whitney Houston, Kelis, Kate Beckinsale, Sandra Bullock, Rebecca Gayheart, Mary-Louise Parker.

Allikas: momstrology.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles