Nippe, kuidas riietuda elegantselt ja väljapeetult nagu prantslannad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iga inimene, kes on Pariisis elanud, nõustub ilmselt, et Pariis muudab inimese stiilitunnetust. Üks naine tõi hea näite: pärast Pariisis elamist valitses tema garderoobis must värvitoon, lühikesed ja õhukesed kleidid vajusid kiirelt unustuste hõlma ning 90 protsenti jalanõudest olid madalad – see võtab lühidalt kokku Pariisi naiste riietusstiili.

Kuigi igal linnaosal on oma hõng ja ainulaadne stiil, on teatud põhireeglid, mida järgivad kõik prantslannad, kui lähevad rõivapoodi. Rõivastus peaks olema lihtne ja šikk ning peaks jätma mulje, et sa pole oma välimuse kallal eriti vaeva näinud, kirjutab MSN.

Pariisi minnes jäta oma miniseelikud ja kontsakingad koju. Võta kaasa lihtsad ja elegantsed rõivad ning sobitud kergesti kohalikku tänavapilti. Siin on veel mõned nõuanded.

Foto: PIXELFORMULA/SIPA/PIXELFORMULA/SIPA
  • Vähem on rohkem

See ütlus kirjeldab kõige paremini prantslannade stiili. Keskendu põnevatele kujunditele ja tekstuuridele, eelistatud võiks olla puhtad värvitoonid. Väldi rõivaid, millel on liiga palju kaunistusi ja hoia eemale ka liiga lühikestest seelikutest. Lühidalt öeldes võiks vältida kõike, mis võib jätta sinust maitsetu mulje.

  • Must

See võib tunduda igav, kuid prantsuse naised kannavad palju musta. Ja halli. Ja vahel ka valget. Kui eelistad mustreid ja julgeid värvitoone, peaksid jääma oma stiilile truuks, aga kui soovid tõeliselt prantslaslikku välimust, peaks su garderoobis olema paar musta rõivaeset.

  • Püksid

Pariisi elanikud väidavad, et nad suudavad turiste tuvastada kilomeetrite kauguselt. Kuidas? Sest turistid käivad sageli ringi ilusates kontsakingades ja säravates kleitides või võtavad hoopis teise suuna ja kannavad mugavaid dressipükse ning tenniseid. Seda ei teeks aga Pariisi naised iialgi. Jäta silmatorkavad kleidid koju (kui sa just ei lähe Pariisi aastavahetusel) ja kanna dresse vaid hotellitoas. Pigem võta Pariisi kaasa püksid, mis on sulle täpselt parajad. Need peaksid olema mugavad, stiilsed ja sobima kokku erinevate pluuside ning jakkidega.

Foto: PIXELFORMULA/SIPA/PIXELFORMULA/SIPA
  • Madalad jalanõud

Paljud arvavad ekslikult, et selleks, et Pariisi naiste moodi olla, tuleks kanda kõrgeid kingi, aga tegelikult kannavad prantslannad igapäevaselt madalaid jalanõusid. Madalad jalanõud on Pariisi elanike parimad sõbrad. Kui lähed Pariisi – vahet pole, kas elama või turismireisile – võta kaasa madalad jalanõud ja sa ei torka tänaval silma. Pealegi on ringi liikumiseks madalad jalanõud kõrgetest kingadest oluliselt mugavamad.

  • Jakk ja sall

Jahedamatel päevadel on korralik jakk asendamatu. Kui rääkida Pariisi ilmast, siis seal ei saa kunagi olla kindel, millal paistab päike, millal võib sadada vihma või millal on tuuline ja külm. Seetõttu on oluline mitu kihti rõivaid üksteise peale panna ja hoida ka väikest vihmavarju käepärast. Pariisi naised on nahktagi omaks võtnud, samuti meeldivad neile teksajakid. Vihmamantel ehk trentš on alati stiilne ja kindel abimees. Kui soovid eriti prantslaslik välja paista, mässi kaela ümber sall, mis hoiab sind soojas.

  • Ehted

Kanna ehteid, kuid ära nendega üle pinguta. Hetkel on väga populaarsed õrnad ketid, käevõrud ja kaelaehted ning need sobivad kenasti kokku elegantse pariislase välimusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles