Supertervislik hommikusöök: banaani-maasikasmuuti chia seemnetega

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Banaani-maasikasmuuti chia seemnetega
Banaani-maasikasmuuti chia seemnetega Foto: AP/Scanpix

Niiskuses paisuvad chia seemned täidavad kõhtu pikaks ajaks. Naturaalse paksendajana sobivad need eriti hästi smuutidesse või pudingu valmistamiseks.

Eriti tore, et chia seemnetega pudingut on nii lihtne teha. Sega õhtul 2/3 klaasi piima (ei pea olema lehmapiim) sisse 2 supilusikatäit chia seemneid ja jäta segu ööks külmakappi paisuma. Hommikul lisa sellele marju ja pähkleid ning ongi tervislik hommikusöök, vahepala või magustoit valmis, õpetab The Citizen.

Kui tahad midagi erilisemat, proovi chia seemnetega banaani-maasikasmuutit. Antud koguste järgi valmistades saab kaks portsjonit, ühes portsjonis on 281 kilokalorit, 8 g rasvu, 17 mg kolesterooli, 68 g süsivesikuid, 8 g kiudaineid, 44 g suhkrut, 17 g valke, 165 mg naatriumi. Valmistusaeg: 10 minutit.

Vaja läheb:

Foto: AP
Foto: AP Foto: Matthew Mead/AP
  • 1,5 tassi piima
  • 2 spl chia seemneid
  • 1 tassitäis viilutatud värskeid või külmutatud maasikaid
  • 1 külmutatud ja tükeldatud banaan
  • 1 tassitäis Kreeka jogurtit
  • Soovi korral 1-2 tl mett või vahtrasiirupit
  • 1 tassi jagu jääkuubikuid

Sega väikeses kausis kahvli abil pool tassi piima chia seemnetega hoolsalt läbi. Jäta segu viieks minutiks paisuma ja tee samal ajal smuuti valmis. Selleks pane kannmikserisse ülejäänud piim, maasikad, banaan, jogurt, jääkuubikud ja soovi korral magusaine. Sega kuni 60 sekundit, et tekiks ühtlane kreemjas mass.

Sega chia seemneid, et segus poleks tükke ja klimpe ning seejärel lisa see kannmikserisse. Vajuta kannmikser tööle vaid sekundiks või paariks või kuni seemned segunevad smuutiga, aga ära purusta neid. Vala smuuti kahte klaasi.

Kui tahad, et seemned saaksid rohkem paisuda, oota enne joomist veel viis minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles