Kui sageli võiks kallimale armastust avaldada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Esimest korda kellelegi armastust avaldades tekib tunne, justkui oleks alla neelanud kokteili erinevatest emotsioonidest: koged ärevust, närvilisust, rõõmu ja hirmu. «Ma armastan sind» – need on kolm võimsat sõna, mis võivad lausa elu muuta. Aga mida rohkem neid kolme sõnu korrata, seda vähem elevust need tekitavad.

Teadlased on kindlaks teinud, et suhte alguses avaldatakse armastust keskmiselt iga 2,5 minuti tagant, lisaks veel hommikul ärgates ja õhtul enne uinumist, kirjutab Glamour. Aga hiljuti selgitati välja, et suhte arenedes avaldavad inimesed üha vähem armastust. Kui on koos oldud juba kümme või enam aastat, siis ei avaldata peaaegu üldse enam armastust.

Suhte pikkus pole aga ainuke asi, mis määrab, kui sageli me ütleme kallimale «ma armastan sind». Igal inimesel on oma arusaam, mida need kolm sõna tähendavad ja iga inimene otsustab ise, kui sageli ta soovib neid sõnu suhte jooksul kasutada. Leidub näiteks inimesi, kes usuvad, et mida rohkem neid kolme sõna «kulutada», seda väiksem on nende mõju. 

Samas on ka palju neid, kes avaldavad armastust just siis, kui nad tahavad kellelegi oma tundeid paljastada. Kui tahad korra päevas oma mehele teada anda, et ta on sinu jaoks kõige olulisem inimene maailmas, siis miks mitte. Kui soovid seda teha iga 15 minuti tagant, siis ka seda ei saa keegi sulle keelata. Armastuse ja tunnete avaldamine on seega individuaalne.

Head lugejad, kui sageli avaldate teie armastust? Kas ootate, et kallim vastaks teile samaga või olete juba harjunud sellega, et tema teeb seda teist tihemini/harvemini?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles